Klassikaline prügiäri ja võimu sümbioos

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõhvi abivallavanem Vadim Ivlijev ei näe enda sõnul midagi kohutavat selles, et valla elanikel tuleb peagi hakata prügiveole kulutama  senisest ligemale 76 protsenti rohkem.

Asjatu oleks temalt ka teistsugust seisukohta oodata, kui teada, et praeguse vallavalitsuse ametisse seadnud volikogus on juhtohjad käes valimisliidul, mille liidriks on ärimees Nikolai Ossipenko, kellele kuulub seesama prügiveofirma Ekovir, mis nüüd järsku hinnatõusu soovis. Talle kuulub ka aktsiate kontrollpakk Uikala prügilas, kel soov saada prügi ladestamise eest rohkem raha, mis oligi vallavalitsuse lauale pandud hinnatõusu taotluse ametlik põhjus.

Kui kohalik rahavõim on nii tugevasti põimunud poliitilise võimuga nagu praegu Jõhvis, siis  tasub selliseid järske hinnaüllatusi oodata ka tulevikus.

Skeem on lihtne. Hanke võitmiseks tehakse odav pakkumine. Aga kui kohaliku võimuga ollakse ühes paadis, siis pole probleemiks hiljem hinda juurde küsida. Eriti veel siis, kui saab apelleerida iseendale kuuluva prügila teenuste kallinemisele. Nii tulebki äridesse soovitud hetkest alates kohalikust omavalitsusest ja selle elanikelt ligemale 76 protsenti rohkem raha sisse kui varem. Klassikaliselt oligarhiline prügiäri ja võimu sümbioos!

Siinkohal võiks jõhvilastel olla mõtlemise koht, kas nendele on see kasulik, kui võimaldatakse valimistel võimul ja kohalikul kommunaaläril nii tugevasti sulanduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles