Hetkekasu nimel

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See, et riigimetsa majandamise keskus (RMK) Kauksi puhkepiirkonnas hektarite kaupa männimetsa maha võttis, võib ju metsa majandamise seisukohast õigustatud olla, ent kindlasti tundub väga suurele osale inimestest, kes siia kanti nüüd satuvad, selline tegevus lausa röövellikuna. Sest tõepoolest, kaunite männikute asemel siin nüüd laiuvad lagendikud mõjuvad trööstitult.

Kaunid männimetsad on aastakümneid olnud selle piirkonna trump, mis puhkajaid üle Eesti kohale meelitanud. RMK ise on siinseid puhkealasid korrastanud ning teinud pingutusi, et siia saabuvatel suvitajatel oleks Kauksi piirkonnas mõnus olla. Ja nüüd lihtsalt selline ulatuslik lageraie!

RMK kasuminumbrid on järjest tõusuteel. Ent tavainimesel tekib küsimus: kuidas saab riik läbi talle kuuluva firma sedamoodi lihtsalt laastada üht looduskaunist kohta, mis peaks olema ju üldrahvalik rikkus, ressurss, millest osasaamiseks on meil kõigil õigus? Et hiljem lihtsalt need hävitatud männikud elektrijaamades ahju ajada.

Ütleme veel kord, et ehk oligi metsa tervise seisukohast tarvis seda lõigata, ent nagu leiavad ka kohalikud inimesed, on seda tehtud liiga räigelt. Arvame, et nimetatud juhul oleks eelnevalt pidanud avalikkust teavitama, selgitama, kohalikega teema läbi arutama ning kompromissi leidma. Nüüd aga jääb mulje, justkui oleks toimunud ulatuslik metsavargus, kus koos metsaga on meilt varastatud midagi märksa väärtuslikumat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles