Avalikke huve ei tohi eirata

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selles, et mõned ühes liivakastis toimetavad ettevõtjad aeg-ajalt üksteisele liiva silma loopima hakkavad, pole midagi ebatavalist. Ikka ristuvad huvid ja kui kokkuleppele ei jõuta, siis lähevadki "kühvlid" käiku.

Selline seis on kujunenud ka Jõhvi kesklinnas asuva Jewe keskuse ja selle ümbrusega. Kui Ida-Viru kinnisvaraettevõtjad eesotsas Allan Männiga 2006. aastal Jewe keskuse rajasid, olid neil juba peas ka selle keskuse laiendamisplaanid, mis hõlmasid peaaegu kogu seda ala, kus praegu on parkimisplats. Mõned aastad hiljem müüdi aga Jewe keskus rahvusvahelisele kinnisvarafondile, mis praegu kannab nime East Capital, ent suur osa parkimisplatsist jäi Männile ja tema kompanjonidele.

Nüüd on Mänd käärimas käiseid üles, et asuda rajama Jewe kõrvale uut ärikeskust. Need kaks keskust koos teiste väiksemate lähikonnas olevatega võiksid üksteist täiendada, sest nii moodustuks üks kompaktne poodlemise linnak, milles võiksid võita kõik osapooled. Ent seda vaid juhul, kui nad suudavad omavahel olulistes küsimustes kokku leppida, mitte ei hakka näiteks rentnike pärast kõikvõimalikel viisidel konkureerima ja üksteise jalgealust õõnestama. Aga just sinnapoole on asi praegu kiskumas.

Vallavõimudel tuleks praeguses olukorras näidata selgroogu ja teha selgeks, et ärimeeste huvide kõrval on olemas ka avalikud huvid. Jõhvilastel peab olema võimalik parkida suurte ostukeskuste juures normaalsel moel nagu teisteski linnades. Vallavalitsusel on võimalik anda mõista, et ka nende käsutuses on piisavalt mõjutusvahendeid, et muuta kohalike elanike huvidega mittearvestavate ärimeeste elu ebamugavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles