"Jõulupreemia"

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna koguneb Jõhvi volikogu, et arutada vallavalitsuse ettepanekut, millega uuest aastast tõuseks valla kolmes lasteaias osalustasu enam kui 60 protsenti. Hinnatõus viib lapsevanema rahakotist täiendavalt aastas enam kui 90 eurot.

Selline otsus lööb eelkõige noori peresid, kus kasvavad väikesed lapsed ning kus seetõttu kulutused on niigi kõrged. Lastesõbraliku omavalitsuse tiitlit kandev Jõhvi tõuseks 20eurose osalustasuga maakonnas halvas mõttes sellega liidrite hulka. Paneb hämmastama, et enamikus volikogu komisjonides ei tekitanud see küsimus mingit diskussiooni, vaid maaelukomisjon leidis, et hinnatõus on liiga järsk.

Vallavalitsus põhjendab hinnatõusu ka asjaoluga, et 10 aastat pole tasu muutunud, samal ajal kui on kasvanud lasteaedade ülalpidamiskulud. Aga ei tasu unustada, et kasvanud on ka maksulaekumised. Ja praegu, mil elukalliduse kasvu tõttu on inimeste reaalsissetulekud kõvasti langenud, peaks vallavalitsus suutma näidata üles hoolivust oma kodanike suhtes ning mitte raskendama nende olukorda nii räige maksukoormuse kasvuga. Vallavanemale ehk pole 8 eurot tõepoolest mingi suur summa, ent mõnele perele võib see olla mitme päeva söögiraha.

Eriti hämmastab selline algatus uudise taustal, et Jõhvil pole mingit probleemi võtta maksumaksja rahakotist 20 000 eurot ning maksta see ametnikele preemiatena laiali. Kuidagi piinlik on, et Jõhvi kõige väiksemad kodanikud saavad vastutasuks aga sellise "jõulupreemia".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles