Kuusmiku uus tulemine

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veteranpoliitik Tiit Kuusmik on aastakümnete jooksul käinud läbi nii veest, tulest kui vasktorudest.

Olnud Kiviõlis nii rasketel kui väga rasketel aegadel pikalt linnapea ja säilitanud seejuures uueks valimispäevaks kadestamisväärse populaarsuse. Saanud nagu mitmed teisedki tema ametikaaslased kaela kriminaalasja, kuid sellest puhtalt välja tulnud. Ta on ligemale kuus aastat parlamendis opositsioonileeris veetnud. On teinud jänesehaake eri erakondade vahel, mis päädis läinud sügisel tormilise väljumisega Keskerakonnast. Lisaks kõigele veel oodatud laulumees paljudel rahvalikel pidudel.

Ei ole kahtlust, et Toila sai eile endale väga kogenud omavalitsusjuhi. Pealtnäha peaks Toila vallavanema amet olema Kiviõli linnapea kõrval puhas lust ja lillepidu. Toilat on ikka harjutud pidama eliitpiirkonnaks, kuhu kauni ranna, pargi ja mitmekülgseid lõõgastumisvõimalusi pakkuva sanatooriumi lähedusse on oma maja rajanud jõukamad inimesed, kes peaksid oma maksudega hoolitsema, et ka vallakassa korralikult täituks.

Samas hõlmab Toila vald ka Vokat, kus asjad ei ole kulgenud sugugi sama hästi ning kus tühjaks jäävatest korteritest tulenevad mitmesugused kommunaalprobleemid alles võtavad tuure üles. Arvata võib, et ka Kohtla-Järve "kingitus" - Oru linnaosa - tuleb Toilal varem või hiljem vastu võtta.

Oleneb Kuusmiku enda pealehakkamisest, kas Toila vallavanema amet saab talle vaid pensionieelsel ajal kontimööda töökohaks või saab temast seal enamat, üritades olla sama legendaarne ja armastatud omavalitsusjuht, nagu ta oli Kiviõlis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles