Aeg on raha

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Jõhvi vald kaks aastat tagasi kalmistu juurest kirikuni kulgeva promenaadi osa ehituse hanke välja kuulutas, erinesid hinnad suurusjärkude võrra. Vanas rahas oli kõige odavam pakkumine 8,1, kõige kallim 14,3 miljonit krooni. Ehitusturg oli masust räsitud ning hinnad segi löödud. Enne seda toimus Jõhvis uue lasteaia ehitushange ja vallavalitsus pidi võtma uued pakkumised, kuna esitatud tundusid vallavõimudele liiga odavad!

Majanduslanguse aeg oli ehitamiseks lausa kuldne. Ent siis sai odavate ehituste aeg otsa. Ning möödunud aastal vuhisesid hinnad tormiliselt vaat et iga kuuga ülespoole. Ent promenaadi viimase, kõige mahukama ja olulise etapi ehitushanke väljakuulutamisega jäi Jõhvi hätta. Nüüd põhjendatakse seda küll projekti täiendustega, küll kooskõlastuste venimisega, ent fakt on see, et venimine maksis vallale kurjalt kätte ning promenaadi eelarves haigutab 1,6 miljoni euro suurune auk.

On arusaadav, et osaliselt on viivitus seotud kesklinna liiklussõlme renoveerimisega, mille põhitööd lähevad lahti sel kevadel. Ent kui arvestada, et raha saadi Kohtla-Järvega koos ühest programmist ja Jõhvi naaberlinna uhke promenaad valmis juba mullu sügisel ning ehitushanke käigus jäi raha ülegi, mis võimaldas teha lisatöid, tuleb tõdeda, et maakonnakeskus on kaotanud osaliselt ka enda süül. Loodetavasti suudetakse siiski leida lahendus, mis välistab, et plaanitud uhke promenaadi asemel tuleb lihtsalt tavaline kõnnitee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles