Ida-Viru klubide väga niru hooaja start

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutahte puudumine on Ida-Viru meeskondadele takistuseks.
Võidutahte puudumine on Ida-Viru meeskondadele takistuseks. Foto: Matti Kämärä

Mulluse pronksimeeskonna Narva Transi jaoks on alanud hooaeg olnud puhas kannatuste rada - suure osa mängijatest välja vahetanud klubi pole kuidagi suutnud oma mängu leida ja tagajärjeks on üks kaotus teise järel.

Kolmest meistriliiga kohtumisest kogus Narva Trans kõigest ühe punkti, kui tehti null-null viik Tallinna Kaleviga. Oma väravasse on lastud lüüa kaheksa palli ja ise on vastu löödud vaid üks. Turniiritabelis asetub Trans selliste esitustega viimasele reale.

"Ei tule meeldegi, millal viimati viimased olime. Arusaadavalt ei tee see kellelegi rõõmu," märkis Narva klubi president Nikolai Burdakov. "Samas ei hakkaks ma väitma, et meil on kriis. Olukord on raske, kuid see pole veel kriis. Mängitud on ju alles 3 mängu 36st."

Probleem seisneb Burdakovi sõnul ebastabiilsuses. Isegi Levadia ja Kalju käest peksa saades mängiti esimesel poolajal küllalt huvitavalt. Aga teisel poolajal pudenes kõik käest: "Viimases mängus Kaljuga tuli lahendus 63. minutil, kui meie 1:1 seisu juures teise värava sisse lasime. Siis lagunes kõik. Probleeme on praegu kõikides liinides - kaitsjad ei mängi nii nagu tahaks ja ründajad peaksid aktiivsemad olema. Meeskonnal ei ole praegu seda vaimu, mis sunnib igas olukorras hambad ristis lõpuni mängima," märkis Burdakov.

Klubi presidendil on suured ootused laupäevasele kohtumisele Sillamäe Kaleviga. Tervikuna leiab Narva klubi kauaaegne juht, et süüdlaste otsimisega ja konkreetsete isikute väljavahetamisega ei tasu kiirustada. "Ei saa väita, nagu oleks mõni mängijaist või treenereist süüdi ja nad tuleks välja vahetada või neid karistada. Kuid arvan, et kui järgmise 2-3 mänguga midagi ei muutu, tuleb midagi ette võtta."

Sillamäel otsitakse võitjainstinkti

Uue hooaja viie kohtumise järel on Sillamäe Kalevil möödunud hooajal harjumuspäraseks saanud viies koht. Põhjalikest muudatustest hoolimata pole ka sel Ida-Viru vutiklubil rõõmustavaid saavutusi ette näidata: "Muutunud on kõik - õhkkond ja meeleolu on meeskonnas võitluslikud. Ühest küljest on näha, et töö käib, aga teisalt - tulemusi ei ole," kommenteeris Kalevi spordidirektor Igor Saveljev.

"Eriti hästi on seda näha viimasest Paidega peetud kohtumisest. Selle võiduvõimaluse lasime lihtsalt käest. Meil jääb vajaka võitjainstinktist, sellest, mis häälestab mängijad ainult võitma. Samad Levadia ja Flora suudavad võita 4:1 ja 3:0, aga meie mitte. Kahjuks takistab seda ka meie üldine nõrgem tase," märkis Saveljev.

Sel nädalal avaneb Kalevil võimalus näidata, kas meeskond on treenerite kriitikat kuulda võtnud. Täna mängivad sillamäelased kodus turniiritabeli liidri Kaljuga, laupäeval mängivad Sillamäel Kalev ja Narva Trans.

Esimeses liigas eduta

Äärmiselt ebaõnnestunud on olnud idavirulaste esinemised ka esimeses liigas. Kiviõli Tamme Autol on vähemalt kaks resultatiivset viiki, samas kui Kohtla-Järve Lootusel ei ole veel ühtegi punkti. Pealegi kaotas Lootus Tartu klubidega peetud kahes viimases mängus kokkuvõttes 1:8.

"Hetkel paistab, et meil on ühe poolaja meeskond. Ei saa öelda, et alistume vastuvaidlematult - ka meil on häid momente, me võitleme, aga seni pole tulemust näha," kommenteeris klubi president Andrei Škaleta. "Ootame viisasid meie Valgene treenerile ja Usbekistani leegionäridele, kes peaksid meeskonda tugevdama. Lahtine on ka peaväravavahi küsimus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles