Narva Transile jäi kodulinlase-nimeline karikas kättesaamatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu Levadia ja Narva Transi viimatises vastasseisus 2007. aasta karikamängudel, kaotasid narvalased ka sel nädalavahetusel tulemusega 0:3.
Nagu Levadia ja Narva Transi viimatises vastasseisus 2007. aasta karikamängudel, kaotasid narvalased ka sel nädalavahetusel tulemusega 0:3. Foto: Matti Kämärä

Tänavust hooaega üle kivide ja kändude alustanud Narva Transi seniseks suurimaks õnnestumiseks on olnud jõudmine Eesti karikafinaali. Paraku jäi sellest aastast Narva juurtega sõjaeelse Eesti jalgpallikuulsuse Evald Tipneri nime saanud karikas piirilinna toomata, sest finaalis jäi Trans Tallinna Levadiale alla 0:3.  

Trans alustas tuhande pealtvaataja silme all pealinnas toimunud finaalmängu aktiivselt ja tekitas mitu väga head väravavõimalust. 20. mänguminutil pääses Aleksandr Aleksejev Levadia väravavahiga silmitsi, kuid ei suutnud teda üle kavaldada. Veidi hiljem tabas Maksim Gruznovi trahvilöök latti.

Kasutamata võimalused

Levadial õnnestus oma võimalused palju paremini realiseerida. Avavärav sündis 40. minutil. Teisel poolajal saadeti pall veel kahel korral narvalaste väravasse.

"Muidugi on kahju, et me küllaltki tasavägises mängus paremat tulemust ei saavutanud. Esimene jalgpallireegel kõlab nii: kui sina sisse ei löö, siis lüüakse sulle. Ju oli õnn sel päeval vastase poolel," nentis Narva klubi president Nikolai Burdakov. "Kahju, et me ei suutnud esimese poolaja alguses oma võimalusi väravaks lüüa. Küllap oleks mäng seejärel hoopis teise suuna võtnud. Aga vastase väravavaht päästis kõik olukorrad ja meie neid ära ei kasutanud. Kuid see mäng on nüüdseks minevik, elu läheb edasi ja peame keskenduma järgmistele väljakutsetele."

Narva Trans mängis karikafinaalis viiendat korda, kuid vaid korra on tal õnnestunud sellest võitjana välja tulla. 2000/2001. aasta hooajal alistas Narva Trans mängujärgsete penaltitega Tallinna Flora.

Uus loosimine

Lisaks finaalmängule endale toimus ka 2012/2013. aasta hooaja karikavõistluste esimese vooru loosimine. Sellest võtavad osa kuus Ida-Viru klubi. Nii Narva Trans kui Sillamäe Kalev pääsevad 1/64-finaalist edasi järgmise ringi mängimata, ülejäänud neli klubi asuvad aga võitlusse.

Kõige raskema vastase tõi loos teises liigas liidrikohal olevale Jõhvi Lokomotiivile, kes läheb kokku meistriliigas mängiva Tartu Tammekaga. Ka Kohtla-Järve Alko ootab meistriliiga klubi - Viljandit.

Esiliiga autsaideri Kohtla-Järve Lootuse viis loos vastamisi samas liigas mängiva Tallinna Puumaga, kellele esiliigas kaotati sel hooajal 0:3.

Märksa rohkem oli õnne samas liigas mängival Kiviõli Tamme Autol, kes sai vastaseks kolmanda liiga klubi Pärnu Metropoli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles