Suvi pargipingil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See võtab lihtsalt sõnatuks, sest selle peale ikka annab tulla, et teha linna jõulukuusele sõna otses mõttes tuli alla ja ta hävitada.

Siinkohal pole mingit mõtet moraalitseda, sest sellest poleks mingit tulu, tasub vaid loota, et politsei suudab süütajad tabada ning et see kuritemp läheb süüdlastele või nende vanematele kalliks maksma.

Küll aga paneb see juhtum mõtlema selle peale, milliseid ja kuivõrd sisukaid võimalusi pakub maakonnakeskus suvel noortele vaba aja sisustamiseks. Muidugi saab alati väita, et olgu need võimalused kuivõrd rikkalikud tahes, alati võib sellest hoolimata leiduda kedagi, kes eelistavad pahatahtlike lollustega oma aega sisustada.

Ent ega tegelikkuses Jõhvi nende võimaluste rohkusega silma ei paista ja seetõttu polegi midagi imekspandavat, et paljud noored veedavad suvekuid kas kaubanduskeskuste parklates, pargipinkidel või laste mänguväljakutel aega surnuks lüües. Jõhvi noortekeskuse tegevus on soikunud, huvikoolides on pikk vaheaeg ja ega põnevaid ideid noortele suvekuude sisustamiseks ei leia ka valla kodulehelt. Lastevanemate puhkused, kui tegu pole just ametnikega, kestavad ikka vaid 28 päeva, aga suvevaheaeg koolides kolm kuud.

Muidugi tuleb tunnustada neid spordiklubisid, kes pakuvad tegevust ka suvisel ajal, ent nemadki jõuavad hõlmata vaid väikest osa noortest. Samal ajal seisvad nii spordihalli kui koolimajade spordisaalid lukus, sest neid pole ka niisama mõtet avada, kui seal organiseeritud tegevust ei toimu.

Selge see, et kõik tahaksid suvel puhata, aga samas ei tohiks ka unustada nii paljusid noori lihtsalt omapäi ja mõistliku tegevuseta.Tegelikult pole see sugugi ainult Jõhvi, vaid suuremal või väiksemal määral paljude teiste linnade probleem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles