Palju õnne tagantjärele, härra linnapea!

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ei ole ilmselt mõtet teha mingit uuringut, saamaks kinnitust, et linnajuhtidele kuupalga suuruste preemiate maksmine juubelite, jõulude või mis tahes muu tööga otseselt mitteseotud ajenditel tekitab enamikus inimestes hämmingut või meelepaha.

Teades seda, puistatakse ikkagi mitmetes omavalitsustes juhtidele lahkest lisaraha, sedapuhku siis Narvas, kus on plaanis kinkida täiendav kuupalk linnapea Tammistele. Eriti veidraks teeb seekord premeerimise seostamine tema 50. sünnipäevaga, millest on möödas juba neli kuud. Kas tõesti magasid linnavolinikud linnapea juubeli maha?

Niivõrd "külma kõhuga" saab käiituda vaid see võim, kes tajub oma asendamatust ja on täiesti kindel, et ükski konkurent pole suuteline tema positsioone kõigutama. Narvas võib Keskerakond seda endale lubada, sest enam kui kümne aasta jooksul on nende ülekaal valimistel olnud mäekõrgune. Imestada võib vaid selle üle, miks premeeritakse seekord Tammistet vaid ühe kuupalgaga. Millest selline koonerdamine?

Kui tõsiselt rääkida, siis poleks omavalitsusjuhtide premeerimine mingi teema, kui see oleks seotud nende konkreetsete ja laiale üldsusele arusaadavate töösaavutustega.  Veelgi parem, kui premeerimise põhimõtted oleksid kirjas ka valimiste-eelses prorgammis. Need kihavad muidu ikka lubadustest hoolitseda valijate eest. Aga seda, kui lahkelt on kavas hoolt kanda valitavate eest, ei tohiks samuti maha vaikida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles