Linnajuhtide rohi küttekulude tõusu vastu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtla-Järve korteriühistute juhid on eesseisvast järsust kaugkütte hinna tõusust ahastuses.

Nad teavad, mida see kaasa toob. Võlglaste arv kasvab, osa tühjade korterite omanikke lõpetab kommunaaltasude maksmise ja hülgavad need korterid lõplikult. Korterid lähevad sundmüüki, aga linnas, mis on kõigest 11 aastaga kaotanud veerandi oma elanikest, on ostjaid leida maru keeruline. Õnn on seegi, kui leidub keegi, kes on nõus maksma korteri eest niigi palju, et võlad tasa saaks.

Tekib samasugune olukord nagu sajandivahetusel, kui soojuse hinna tõus tegi Kohtla-Järve elamufondis omamoodi sanitaarraide. Kümned majad mattusid võlgadesse, elanikud põgenesid, majad muutusid kiiresti tondilossideks. Linnavõimude tööks jäi leida projektiraha aastaid hüljatud hoonete lammutamiseks.

Nüüd on suure tõenäosusega ähvardamas teine samalaadne laine, mida linnavalitsus võtab ilmselt kui paratamatust. Kui korteriühistute juhid püüavad leida mingeidki võimalusi hinnatõusu ärahoidmiseks, olgugi et suurt lootust selleks pole, siis linnavõimud vaatavad toimuvat ükskõikselt pealt. Ei ole mingeidki märke, et linnavõimud oleks üritanud omalt poolt pisutki uurida, kas nii suur hinnatõus on ikkagi põhjendatud ja mida annaks selle ärahoidmiseks teha.

Enda jaoks lahendasid linnajuhid  küttekulude kasvu probleemi  lihtsalt ja kiiresti - nad  tõstsid 17 protsendi võrra oma palkasid ja mure murtud. Ainult et sellise juhtimise korral ei pruugi linnas enam peagi maksumaksjaid, kes neile palka maksaksid, alles jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles