Burdakov "ehitab" uut Narva Transi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Trans suutis mullu küll edestada kohalikku rivaali Sillamäe Kalevit, kuid tänavuseks hooajaks tahab Nikolai Burdakov saada kokku meeskonna, mis suudaks enamat kui neljas koht Eesti meistriliigas.
Narva Trans suutis mullu küll edestada kohalikku rivaali Sillamäe Kalevit, kuid tänavuseks hooajaks tahab Nikolai Burdakov saada kokku meeskonna, mis suudaks enamat kui neljas koht Eesti meistriliigas. Foto: MATTI KÄMÄRÄ

Ida-Viru viimaste aastakümnete edukaimas jalgpalliklubis Narva Trans on käsil põhjalik mängijate vahetus - mullusest põhikoosseisust jäävad alles vaid üksikud jalgpallurid.

Eelmise hooaja järel kinnitas Narva Transi rajaja ja president Nikolai Burdakov, et mängijaid, keda kahtlustatakse seotuses kihlveopettustega, uuel aastal meeskonnas enam kohta ei ole.

Testima tuleb tosin jalgpallurit

Nüüd Tallinnas toimunud aastalõputurniiril olidki Transi ridades vaid ükskikud mängjjad mullusest koosseisust - suurim väravakütt Vladislav Ivanov, aga ka Vitali Kutuzov, Aleksandr Dubõkin ja Elevandiluurannikult pärit Bi Sehi Elysee Irie.

Burdakovi sõnul peaksid neile mullusest rivistusest lisanduma veel Sergei Kazakov ja ka meeskonna kapten Stanislav Kitto, kes vaatamata sellele, et ta sai mullu novembris 40aastaseks, peab plaani jalgpallurikarjääri jätkata.

Täna alustas Trans uueks hoooajaks valmistumise treeningtsüklit, ent Burdakovi sõnul seisab meeskonna komplekteerimine suuremas osas alles ees. "Tänavusest koosseisust pole veel suurt midagi rääkida. Lähiajal saabub meile testimisele ligikaudu 12 mängijat. Hakkame nende seast valima, kes võiks  meile sobida," sõnas ta.

Klubi presidendi sõnul on kandidaatide seas jalgpallureid nii Venemaalt, Lätist, Ukrainast kui Eestist. Teiste seas on kaks noormeest ka Kohtla-Järve jalgpalliklubist Järve, mis moodustus klubide Alko ja Lootus ühinemisel.  "Meie klubi teatakse ja seetõttu tuleb mängijate  pakkumisi küllaltki palju. Meil ei ole raha, et osta mängijaid teistelt klubidelt või meelitada suure palgaga.  Meile tahetakse tulla, kuna paljud näevad selles uut astet oma karjääriredelil. Transis on võimalik silma paista ja liikuda siit edasi tugevamatesse klubidesse," sõnas  Burdakov.

Tema sõnul on lubanud mõningaid mängijaid Narva tuua ka endised Eesti koondislased Jevgeni Novikov ja Andrei Stepanov. Burdakovi sõnul kaasaksid nad meelsasti rohkem ka mujalt Eestist pärit jalgpallureid, kuid just neid on väga raske Narva meelitada. "Narvat peetakse Eestis ääremaaks. Lihtsam on siia saada välismaa kui Eesti mängijaid," tõdes Burdakov.

Sihiks ikka medalid

Igal hooajal suuresti välismängijatele toetuva Narva Transi võimalusi hakkab piirama uuest hoojast jalgpalliliidu poolt sätestatud reegel, mis ei luba kasutada enamat kui kuut leegionäri. "See piirang teeb meie olukorra loomulikult keerulisemaks ning seda põhjalikumalt peame iga välismängija puhul kaaluma, kuidas ta meile sobib. Kui tahaksime mängida ainult meistriliigas püsimise nimel, siis võiksime hakkama saada ka ainult kohalikega. Mina näen enda jaoks mõtet jalgpalliga tegeleda vaid siis, kui suudame heidelda medalikohtade pärast," ütles Burdakov.

Transi peatreenerina jätkab praegu mullu hooaja keskel sellesse ametisse asunud Aleksei Jagudin. "Vaatame, kuidas tal hakkab minema. Mulle on tulnud ka mitmete välistreenerite pakkumisi, aga oleme nendega korduvalt näppu lõiganud. Neil on olnud head plaanid ja ambitsioonid, kuid nende kavatsuste teostamine ja meeskonnaga hea klapi saavutumine pole kahjuks kõige paremini  õnnestunud," sõnas Burdakov.

Meistriliiga klubide vahel saalis peetud aastalõputurniiril saavutas põhjalikult muutunud koosseisuga mänginud Trans seitsmenda koha. Võideti kolm mängu, kaotati neli ja kaks jäid viiki. Burdakovi sõnul näitab saaliturniir mingil määral, millises füüsilises vormis on mängijad, kuid nende oskustest ja võimetest selget pilt siiski ei saa. "Juhuslikkuse tegur on seal ikka liiga suur," ütles Burdakov, tuues näiteks, et saaliturniiri võitis Tallinna Kalev, kes mullu meistriliigas viimaseks jäi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles