HITO on loobumas pika välismängija otsingutest

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooaja esimeses kohtumises Rakvere Tarvase suutis HITO poolajavileni mängu tasavägisena hoida. Nüüd on seda teha ilmselt veelgi raskem, sest oma ridu täiendanud Tarvas on läinud üha paremasse hoogu.
Hooaja esimeses kohtumises Rakvere Tarvase suutis HITO poolajavileni mängu tasavägisena hoida. Nüüd on seda teha ilmselt veelgi raskem, sest oma ridu täiendanud Tarvas on läinud üha paremasse hoogu. Foto: Matti Kämärä

Sügisest saati edutult välismaalt keskmängijat palgata lootnud HITO korvpalliklubi on sobiva kandidaadi otsimisest loobunud ja kavatseb esimese hooaja meistriliigas oma jõududega lõpuni mängida.

Detsembri lõpus oli HITO saavutanud põhimõttelise kokkuleppe 203 cm pika jõulise ameeriklase Omar Sandersi palkamiseks, ent tehing jäi katki, sest korvpallur olevat saanud vahepeal parema pakkumise. HITO esindaja Rene Kundla sõnul on nüüd Sanders ilmutanud taas huvi HITO vastu, ent nüüd ei olda siin enam temast huvitatud.

Oma jõududega lõpuni

"Meistriliiga põhiturniiri järelejäänud mängudeks ei ole enam erilist mõtet võõrmängijat juurde võtta. Oleme otsustanud selleks varutud palgaraha hoida järgmise hooaja jaoks, et siis tuua juurde sellist abijõudu, kes aitaks HITO-l heidelda juba kõrgemate kohtade pärast. Sel aastal on olnud põhiliseks eesmärgiks, et meie oma mängijad saaksid võimalikult palju meistriliigas mängimise kogemusi. Nad on hästi hakkama saanud ja pole kellegi vastu häbisse jäänud. Järgmisel aastal suudavad nad kindlasti veelgi tugevamini vastu hakata," sõnas Kundla.

Tema sõnul paneb leegionäri otsimisest loobuma ka tabeliseis, kus HITO on ühe võiduga viimasel üheksandal kohal ja lähimatel konkurentidel Tallinna Kalevil kolm ja Pärnul viis võitu rohkem. Kaheksas või seitsmes koht tagaks küll pääsu play off'i, ent seal tuleks kohe vastu minna Eesti tippklubidega. "Kuue parema hulka oleks ebareaalne tõusta," arvas Kundla, lisades samas, et oma ridu võidakse täiendada vaid juhul, kui mõni hea ja vajalik keskmängija oleks huvitatud sümboolse tasu eest paar kuud HITO eest mängima.

Kui HITO jääb ka põhiturniiri lõpuks viimasele kohale, tuleb tal oma meistriliiga kõlblikkust tõestada üleminekumängudel esiliiga parimaga.

Kevad kujuneb suure osa HITO mängijate jaoks niigi pingeliseks, sest võita tahetakse nii Eesti noortemeistrivõistlused kui euroliiga finaalturniir.

Kaks mängu järjest

Meistriliigas on HITO-l pärast mitmenädalast vaheaega nüüd kaks mängu jutti. Täna kohtutakse Valgas sealse Maks ja Mooritsaga, kes asub turniiritablis 8 võidu ja 11 kaotusega viiendal kohal.

Laupäeval võõrustatakse aga Jõhvi koduhallis hetkel hiilgavas hoos olevat Rakvere Tarvast, kes on noppinud hulga võite Balti liigas ja asub Eesti meistriliigas 13 võidu ja kolme kaotusega teisel kohal. Võrreldes eelmise HITO ja Tarvase vahelise mänguga on Rakvere meeskond oma ridu tugevdanud 205 cm pika mustanahalise ameeriklase Anthony Stewartiga.

Tarva värvika kõnepruugiga peatreener Andres Sõber on uut keskmängijat kõvasti kiitnud ja avaldanud kartust, et too on nii võimas, et lõhub ühe peamise konkurendi Kalev/Cramo pikad mängijad korvi all ära. Purustustööd pole Stewart seni küll teinud, aga tema head sooritused viimastes mängudes tõestavad,  et selle mängija palkamisega on Sõber taas kümnesse pannud.

HITO - RAKVERE TARVAS

* Laupäeval, 26. jaanuaril kell 17 Jõhvi spordihallis.

* Tarvas asub 13 võidu 3 kaotusega meistriliigas teisel kohal.

* HITO-l on 1 võit ja 15 kaotust ning tabelis üheksas koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles