HITO jäi Raplale selgelt alla

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõhusat rohtu Rapla agressiivse ja kiire mängustiili vastu Priit Sternhof ja HITO mängijad laupäeval ei leidnudki.
Tõhusat rohtu Rapla agressiivse ja kiire mängustiili vastu Priit Sternhof ja HITO mängijad laupäeval ei leidnudki. Foto: Matti Kämärä

HITO jäi laupäeval kodusaalis avaminutitest peale Rapla TYCO vastu suurde kaotusseisu ja loodetud tasavägise mängu asemel sai Ida-Viru klubi kirja kindla kaotuse 68:88.

Rapla on üks neist vähestest meistriliiga meeskondadest, kellelt HITO-l on reaalne võimalus õnnestumise korral meistriliigas punktilisa teenida. Üks ja seni ainus võit pärinebki sama klubi üle. Rapla on HITO kõrval ka ainus meistriliiga klubi, kes ajab läbi võõramaalasteta. Tabelis asuvad mõlemad klubid samuti lähestikku. HITO 9., Rapla 7. real.

Nende teadmiste pealt võinuks oodata tasavägist ja põnevat pallilahingut, paraku näitas Rapla juba avaveerandiga, et on siiski kraadi võrra kogenum ja paremini komplekteeritud võistkond.  Esimesel veerandil tõmbas Rapla kiiresti sisse 16 punkti suuruse edu. HITO-l õnnestus seda teisel veerandil vähendada korraks üheksale punktile, ent suuremal osal ülejäänud mänguajast püsis Rapla turvaline eduseis 10-20 punkti vahel. Ükski katse mängu pööre tuua HITO-l ei õnnestunud.

HITO peatreener Priit Sternhof sõnas, et vastane alustas avaminutitest peale agressiivse ja kiire mängustiiliga. "See polnud üllatus, rääkisime sellest ka enne mängu, aga ometigi jäime kiiresti nende surve alla. Meie mäng oli ebakindel, vastane tegi meie vigadest mitmeid vaheltlõikeid, ise olime sunnitud viskama ebamugavatelt kohtadelt ja nii vahe kiiresti kasvaski," sõnas Sternhof.

Suuremat hävingut aitas esimesel poolajal ära hoida Siim Laur, kelle teravad läbimurded ja keskpositsioonivisked kandsid vilja. HITO tagamängijate poolt teele saadetud kaugvisked ei leidnud samas kuidagi teed korvi. "Kehv visketabavus on olnud viimastes mängudes meile suureks probleemiks," tõdes Sternhof. "Rapla vastu suutsime korvi all tänu Edvard Trummile ja Tõnis Uuekülale võrdselt vastu saada. Aleksis Anijärv oli mängujuhina ka hea. Aga kui kaugvisked sisse ei lähe, on meiesugusel võistkonnal väga raske meistriliigas võitu loota."

HITO parimana tõi Siim Laur 23 punkti ja lisaks võttis ta ka 7 lauapalli. 9 punkti kogus südilt 10 minutiks mängu sekkunud Jalmar-Joosep Saar. Rapla suurim korvikütt oli 25 punktiga Indrek Kajupank. Terviseprobleemide tõttu jäid HITO poolelt mängust kõrvale Sander Saare ja Georg Tambre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles