Trans ei leia meistrisarjas kuidagi võidusoont

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Transi president Nikolai Burdakovil on peamurdmist rohkem kui küllaga. Juba on ta jõudnud välja vahetada ka peatreeneri, aga oodatud edu ei taha kuidagi tulla.
Narva Transi president Nikolai Burdakovil on peamurdmist rohkem kui küllaga. Juba on ta jõudnud välja vahetada ka peatreeneri, aga oodatud edu ei taha kuidagi tulla. Foto: Ilja Smirnov

Kui särav võit karikasarja veerandfinaalis sisendas lootust, et Narva Trans on mustast august väljumas ja jõuab võidulainele lõpuks ka meistrisarjas, siis laupäevane allajäämine koduväljakul Paide linnameeskonnale näitas vastupidist.

Nii kehva hooaja algust kui tänavu pole Ida-Viru kõige edukamal jalgpalliklubil varem olnudki. Meistrisarjas on esimene ring juba läbi saamas, aga Transil on kuue kaotuse kõrval vaid üks viik. Turniiritabelis jagatakse ühe punktiga viimast kohta FC Kuressaarega. Esikolmik on libisenud juba 15 punkti kaugusele. Skoorida on õnnestunud seitsmes mängus vaid kolmel korral, kuid enda väravasse on lastud lüüa 16 palli.

Juubelikingitust ei õnnestunud teha

Kindlasti tahtsid Narva jalgpallurid laupäeval võiduarve avamisega teha juubelikingituse esmaspäeval 60aastaseks saanud peatreenerile Valeri Bondarenkole, kuid Paide linnameeskond nurjas aegsasti ka selle plaani.

Tiit Tikenberg viis juba 3. minutil Paide juhtima ja vaatamata Transi ponnistustele püsis see seis lõpuvileni. Narva klubi olukord muutus eriti täbaraks teisel poolajal, mil väikese vahega teenisid kohtunikult teise kollase kaardi nii Viktor Plotnikov kui Stanislav Engivatov.

Narvalaste read olid juba enne mängu hõredaks muutunud. Karikamängus saadud vigastuse tõttu peab nende lätlasest põhiründaja pidama eeldatavasti kolme nädala pikkuse mängupausi.Traumade tõttu puudusid ka Stanislav Kitto ja Sergei Kazakov. Maksim Krõtšanov oli aga sõitnud Peterburi oma dokumente korda ajama.

Transi peatreeneri Valeri Bondarenko sõnul ei olnud meeskond esimesel poolajal mänguks häälestunud. "Võibolla tõesti lasime karikamängus endast emotsioonid viimseni välja...," arutles ta klubi kodulehel. "Ehk on asi mängijate iseloomudes. Ma ei oskagi seda praegu veel hinnata."

Bondarenko arvas ta samuti, et Sillamäe Kalevi alistamine andis lootust, et mängijad on leidnud enesekindluse. "Paraku mäng Paidega seda ei kinnitanud. Olime küll teisel poolajal aktiivsemad, kuid see ei aidanud meil luua vastaste värava all teravaid võimalusi. Lihtsad eksimused nurjavad kogu töö ja vaeva. Kui kaotame taolistes olukordades palli, siis on väga keeruline mängu võitu," oli ta karm.

Narva Transil seisab põhimõtteline lahing ees sel laupäeval Saaremaal FC Kuressaarega, kellega jagatakse praegu meistrisarjas ühe punktiga viimast kohta.

Teine Ida-Viru klubi Sillamäe Kalev sai viimases voorus puhkepäeva, sest mäng Tartu Tammekaga lükati edasi seoses vastase muruväljaku "liialt kevadise" olukorraga.

Kaotused tulid ka esiliigas

Transist paremini ei läinud kummalgi esiliiga tugevamal tasandil osaleval Ida-Viru klubil. Liidrikohal olnud Jõhvi Lokomotivil oli tähtis mäng lähima jälitaja Viljandi Tulevikuga. Mulgid näitasid seekord jõhvilastele koha kiiresti kätte. Juba neljandaks minutiks oli pall kaks korda jõudnud käia Lokomotivi väravas. Lõppskooriks jäi 0:3.

Selle võiduga läks Tulevik Lokomotivist mööda ja edestab teda kahe punktiga.

Kiviõli Irbis jäi sama skooriga alla Tartu Tammeka teisele võistkonnale. Ka selles mängus jäi Ida-Viru klubi juba avapoolaja alguses 0:2 kaotusseisu.

Irbis on kaotanud esiliigas kõik neli senipeetud mängu ja on viimasel kohal. Nukker on ka väravate vahe 1:16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles