Häda juhtidega

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhjarannik kirjutab täna järjekordsest lastevanemate pöördumisest, mis on seotud sel aastal teoks saanud Jõhvi lasteaedade ühendamisega. Tundub, et paljuski on rahulolematuse juured Jõhvi Lasteaedade direktori Anne Väli oskamatuses või tahtmatuses oma töötajate ja lastevanematega lugupidavalt suhelda.

Väli sobimatule juhtimisstiilile on juhtinud tähelepanu ka vallavolikogu sotsiaalkomisjon. Tüüpiline on, et vallavalitsus ja Anne Väli ise probleemi ei näe.

Midagi on Jõhvi personalipoliitikaga mäda, sest see pole paraku esimene kord, kui Jõhvi haridusasutuste küsitav juhtimine uudisekünnise ületab. Nii on levinud lehka ka Jõhvi gümnaasiumist.

Jõhvi vene gümnaasium, kus kuni salmonelloosipuhanguni viinud köögiskandaalini tundus elu pilvitu, paneb direktor 1. juulist ameti maha, väidetavalt vabal tahtel.

Mäletame ka ebaõnnestumist lasteaia Pillerkaar esimese juhi valikul.

Eksimine on inimlik ja nii poleks vallavalitsusele tõsiseid etteheiteid, kui ebaõnnestunud valiku puhul järeldused tehtaks. Paraku püütakse viimase võimaluseni ennast õigustada, tõstatatud probleeme tõsiselt analüüsimata neid lihtsalt eitatakse.

Kui ikka mitmest allikast tuleb signaal, et juht karjub ja karistab, kui alluval on oma arvamus, pole mõtet seda pisendada, väites, et see ei kajasta kõikide vanemate arvamust. Kindlasti olnuks lastevanemate pretensioon mõjusam, kui see oleks varustatud allkirjadega, ent ka anonüümsena ei tasu seda ignoreerida. Juhul muidugi, kui vallaelanike arvamust ikka oluliseks peetakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles