Ärisõda, mis lööb linna pihta

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõhvi kesklinnas asuvast Jewe parklast on taas saanud lahingutanner, kus taplust jätkavad endised äripartnerid, kes kunagi koostööd tegid ja kavandasid. Rääkigu pooled, mida tahes, põhipõhjus on see, et üks pool pole nõus realiseerima kunagist plaani ehitada praegune parkla täis uusi kaubanduspindu ja teine püüab jõuvõtetega teda selleks sundida.

Ega tegelikult selles loos ju midagi erakordset poleks: ettevõtted, nagu ka inimesed, ikka lepivad ja tülitsevad lähtuvalt oma huvidest ja arusaamadest. Vaidlusi lahendataksegi kohtus, nagu ka selle konflikti puhul on juhtunud.

Kuid kehv lugu on selles, et sellest, mis toimub praegu Jewe parklas, ei võida eriti keegi. Kannatajaiks aga on tavainimesed, kes parklat kasutavad, ent on toimuva tõttu segaduses ja hämmingus. Kindlasti kannatavad ka keskuses pindu rentivad ärid, kel praegu linnas toimuvate suurte tänavaremontide tõttu niigi meel rõõmus pole, kuna iga takistus potentsiaalse ostja teel tähendab võimalikku rahakaotust.

Kannatab ka ühistransport, kui OÜ-l Prestone õnnestub bussid praegustelt parkimiskohtadelt minema pressida või hakata neilt seismise eest raha kasseerima. Polnud ju maakonnaliinide transpordihanke pakkumises sellist kulu ette nähtud.

Prestone kasu on vaid selles, see annab võimaluse avaldada Jewe omanikule survet.

Kogu seda janti on vaikselt pealt vaadanud vallavalitsus ning olukorrast distantseerunud, öeldes, et tegemist on eramaaga ning vallal pole siin midagi öelda. Ometi on mängus ju vallaelanike huvid, vallas tegutsevate ettevõtete huvid, lõppude lõpuks on mängus ka linna maine, kui maakonnakeskuse südames käib selline tsirkus.

Ja kui vallal polegi otseselt juriidilisi hoobasid olukorda sekkumiseks, võiks vallavalitsus olla vahendajaks kahe poole saamiseks läbirääkimiste laua taha. Alternatiiviks on jätkuv jama südalinnas ning lõputud kohtuskäimised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles