Vahelduvvool Jõhvis

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elektrivõngete probleem Jõhvis on kestnud juba pikemat aega. Et see pole mingi ühe- või erakordne probleem, sellest annab tunnistust see, et nii eelmisel kui sellel nädalal on taas olnud elektrivarustuse häireid. Viimati eile õhtul, kui Põhjarannikugi toimetuse töö sellest järjekordselt häiritud oli.

Elektrilevifirma põhjendab seda asjaoluga, et võrgud on vanad ning ka Jõhvis toimuvad ulatuslikud ehitustööd põhjustavad katkestusi.

Aga ometi maksavad nii Jõhvi elanikud kui ettevõtted elektri tootmise ja selle kohaletoimetamise eest sama palju kui seal, kus selliseid probleeme pole.

OÜ Elektrilevi ise kinnitab oma kodulehel, et kui ilmneb, et tarbijani toodav elekter pole piisavalt kvaliteetne ning pinge võngub, vähendab ettevõte võrgutasu koguni 80 protsenti. Kuid maakonnakeskuse elektritarbijad on ammu elektriprobleemidega justkui leppinud ja püüavad neile tähelepanu mitte pöörata.

Aga kui Elektrilevil on Jõhvis tarneprobleeme, siis miks ei kajastu selle kehv kvaliteet tarbijate elektriarvetel? Ilmselt peaksid Jõhvi elektritarbijad lihtsalt oma õigusi julgemalt nõudma. Sest ebakvaliteetse teenuse eest ei tohi küsida sama palju nagu kvaliteetse eest. Sellest saab aru ka võrguettevõte ise. Aga kas oleks palju oodata, et Elektrilevi ise alandaks Jõhvi piirkonnas võrgutasusid? Sest seda, et nad ei suuda siin ettenähtud pingetaset tagada, teab ettevõte ju väga hästi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles