Tunnustagem kandideerijaid

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi üldiselt on demokraatlikus ühiskonnas tavaks suhtuda kriitiliselt nii poliitikas olijate kui ka sinna pürgijate tegemistesse, siis eelseisvate kohalike valimiste eelõhtul tahab Põhjarannik tunnustada kandideerijaid.

Küllap leidub nende seas ka ainult omakasule mõtlejaid, võimuhulle ja ka päris ehtsaid kaabakaid, nagu mis tahes igas muuski vähegi suuremas seltskonnas. Ometi usume, et enamik aktiivseid inimesi, kes on nõustunud kandideerima kohalikku volikogusse, teevad seda siirast tahtmisest anda oma võimetekohane panus kodulinna või -valla elu paremaks muutmiseks.

Paljud inimesed panustavad valimistesse vaba aega, energiat ja ka isiklikku raha. Enamik neist ei saa selle eest midagi materiaalset tagasi. Ka neid, kes osutuvad valituks, ei oota ees mitte nelja keskmise palgaga võrduv kuutasu, nagu riigikogu liikmetel, vaid sümboolne hüvitis ja kohustus kohalike inimeste ees kodukandi heaks midagi kasulikku ära teha.

Kõige parem viis nende inimeste tunnustamiseks on minna pühapäeval valima. Mida suurem on valimisaktiivsus, seda keerukam on võimule pääseda neil, kes kasutavad selleks kõverteid, pettust ja silmakirjalikke võtteid. Kui valijaid on palju, jääb ebaausal teel väljameelitatud häälte osakaal tühiseks ega võimalda neil, kes on vaid omakasu peal väljas, kohaliku elu üle otsustajate ringi pääseda. Kui aga paljud jäävad mugavusest või ükskõiksusest koju, on see vaid vesi nende veskile, kes manipuleerivad valijatega.

Toetage on häälega neid kandidaate, kelle puhul te teate, et nad on südamega kohaliku elu edendamise eest väljas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles