Põnev aeg

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valimised on läbi ning võiks arvata, et kõik pinged on maandatud ja järgmised neli aastat võime rahulikult elada nende valitsejate käe all, keda valisime.

Ent siiski jätkub osas omavalitsustes veel valimisjärgset põnevust. Sest nüüd on saabumas aeg konkreetsete persoonide valimiseks, mida volikogud peavad hakkama tegema.

Muidugi, osas omavalitsustes jäid endised võimulolijad alles. Ent mitmel pool siiski jõujooned muutusid (eelkõige väiksemates valdades, nagu Iisaku, Lohusuu, Alajõe). Huvitav on ka see, mis saab niinimetatud ühinenud Lüganuse vallast, kus kolm omavalitsust kokku läksid. Kas ühine identiteet on kiire tulema või elab endine haldusjaotus inimeste, sealhulgas volinike peades edasi ning kipub seetõttu üksmeele leidmist segama.

Keda toovad omavalitsuse etteotsa opositsioonist võimule tulnud jõud? Kas maakonna suurima omavalitsuse Narva etteotsa tõuseb Tarmo Tammiste asemel linnapea kohale uus inimene? Arvestades linnapea ja aselinnapeade kehva valimistulemust, poleks see sugugi üllatav.

Maakonnakeskuse Jõhvi populaarne vallavanem Tauno Võhmar on öelnud, et tema terveks järgmiseks nelja aasta pikkuseks perioodiks sellesse ametisse jääda ei soovi ning asub endale mantlipärijat otsima. Siingi on põnev jälgida, kes selleks saab.

Seega pole valimised kaugeltki läbi ja loodame, et ka siis, kui linnapead-vallavanemad paigas, jätkub kohalikul tasandil huvitavaid arenguid ning põnevat poliitikat. See hoiab järgmisteks valimisteks vormis nii poliitikuid kui ka meid, nende valijaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles