JUHTKIRI: Märgiline tee

Põhjarannik
Copy
Tervisesportlased kergliiklusteel.
Tervisesportlased kergliiklusteel. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Jüri Ratase valitsus on küll järgnevateks aastateks kuulutanud välja säästurežiimi, aga see ei sega omavalitsusjuhtidel unistamast, et nii mõnigi pikalt lauasahtlisse jäänud projekt läheb käiku.

Ootaja aeg on pikk ning Jõhvi ja Toila vahelist kergliiklusteed pikisilmi oodanud inimesed oleksid loomulikult rõõmsad, kui selle ehitus lähiajal hoo sisse saaks.

Lisaks kohalikele elanikele oleks kergliiklustee meeltmööda Ida-Virumaa külastajatele: rattasadulas piirkonna avastamine ja tervisesport on üha rohkem au sees. Praegu riskivad Jõhvi ja Toila vahelisel maanteel seda vähesed.

Jõhvi keskerakondlastest võimuesindajad on väitnud, et kui Keskerakond on valitsuses, on neil lihtsam saada valda investeeringuid ja toetusi. Sama uskusid ehk ka Toila vallajuhid, kui astusid Keskerakonda.

See, kas kergliiklustee ehitus hakkab kiiremini edenema, nagu ka neljarealise maantee rajamine Jõhvi ja Narva vahel, on hea indikaator, kas kohalike keskparteilaste arusaam peaministrierakonnaks olemise kasulikkusest omavalitsuse toetamisel ka paika peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles