JUHTKIRI: Hea toit on turistimagnet

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Aastaid oleme elanud arusaamaga, et turistide meelitamiseks peab iga piirkond kõvasti pingutama, nuputamaks välja nende eripärade esiletoomist, mida naabritel lähemal ega kaugemal pole. 

Oleme üsna õigustatult elanud teadmisega, et Ida-Virumaa on turismi arendamiseks väga suurte võimalustega koht − nii eripalgelist maakonda Eestis pole. Siin on veekogusid igale maitsele, nii looduslikke kui ka tööstuslikke reljeefseid maastikke, põlislaasi ja parkmetsi ning palju muud.

Ka oleme me olnud aastaid mures selle pärast, kus turist saaks kõhu täis ning mugavalt majutuda − see on olnud kaua probleem. Kuid samm-sammult on Ida-Virumaa teenindussfäär suutnud taset parandada. Aga kas me oleme piisavalt ikkagi teadvustanud hea toidu olulisust turistidele? Et inimesed on maitseelamuse saamiseks nõus pikki vahemaid maha sõitma, on sel, aga ka eelnevatel suvedel saanud korduvalt kinnitust. 

Suve alguse poole lõid Ida-Virumaa inimesed aktiivselt kaasa üleriigilises kodukohvikute päeva aktsioonis, kui avasid võõrastele oma kodud, kus pakkusid külalistele oma hõrgutisi. Hiljutine mõisakohvikute päev oli samuti ülipopulaarne, kui ka meie maakonna mõisates ajutised kohvikud uksed avasid. 

Läinud nädalavahetusel oli võimalik tutvuda Peipsi maitsetega ajutistes söögikohtades, mis looklesid kokku 175 kilomeetril. Saime siis korduvalt Peipsi ääres kuulda, kuidas neid on külastanud inimesed Harjust Võruni ning Kuressaarest Narvani. Siit tõestus: turist ei toitu ainult kaunitest vaadetest või ekstreemsetest tegevustest. Ka hea toit on elamus, mis inimesi kohale meelitab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles