KÜSITLUS Milline on tänapäeval hea õpetaja?

Põhjarannik
Copy
Foto: err.ee

Täna on õpetajate päev. Põhjarannik uuris, missugused õpetajad on meeltmööda täiskasvanutele.

Foto: Peeter Lilleväli

Heili Kukk:

Põhiline on see, et õpetaja oleks nõudlik ja autoriteetne. Kui minu lapsed kasvasid, olin ma väga rahul, et neil just sellised õpetajad olid − nii lasteaias kui ka koolis. Tundub, et viimasel ajal jääb nõudlikkust vägagi vajaka.

Foto: Peeter Lilleväli

Ülo Tuur:

Õpetajatel peab olema hea palk − see on üks edu aluseid. Samuti on tarvis heas mõttes fanaatilist suhtumist oma töösse. Maailm muutub kiiresti, seepärast tuleb õpetajatel end kogu aeg arendada, et ajaga kaasas käia ja õpilaste seas autoriteeti mitte kaotada.

Foto: Peeter Lilleväli

Aime Zabalkanskaja:

Minu lapsed õppisid küll ammu, kuid õpetajatele esitatavad nõudmised on minu meelest samaks jäänud. Hea õpetaja peab õpilast mõistma, oskama hästi oma ainet anda, olema viisakas ja kõiges õpilastele eeskujuks. Need kriteeriumid pole ajas muutunud ning on alati aktuaalsed.

Foto: Peeter Lilleväli

Marina Pavlova:

Küsite seda õigelt inimeselt − töötan ka ise õpetajana. Vastan nii: õpetaja peab ajaga kaasas käima ja olema kursis kõigega, mis meie elus uut on. Me ei tohi mitte mingil juhul elust maha jääda. Õpetaja pole enam mentor, kes teab kõigest kõike ning keda peab kuulama, vaid oma õpilaste kolleeg − st me töötame koos.

Foto: Peeter Lilleväli

Margarita Motšonova:

Minu laps on juba ammu täiskasvanu, seepärast tean tänapäeva koolist vähe. Maailm on kõvasti muutunud, kool ilmselt samuti. Kuid arvan, et õpetaja peab alati olema tark, professionaalne, lahke ja lastele sõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles