NÄDALA KUJU − Teet Kuusmik

Põhjarannik
Copy
Teet Kuusmik.
Teet Kuusmik. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ta on ligemale paarkümmend aastat oma elust näinud vaeva selle nimel, et Ida-Virumaale tuleks uusi ettevõtteid. 

See on olnud kariderohke töö, sest enamiku sellest ajast on temast mittesõltuvad tegurid toiminud pigem tõukuva kui tõmbava magnetina.

Ometigi pole Teet Kuusmik löönud käega ega läinud muudele radadele, milleks nende aastatega kogunenud isiklike suhete ja kogemuste hiiglasliku kapitaliga ilmselt valikuvõimalusi jaguks, vaid jätkanud kangekaelse sihikindlusega Ida-Virumaa tööstusparkide arendamist. Kuigi mitte soovitud tempoga, on nendesse siiski pidevalt uusi ettevõtteid kerkinud: ilma selleta oleks Ida-Viru ettevõtlusmaastik tunduvalt vaesem ja töökohti veelgi vähem.

Nüüd on Teet Kuusmik, kes valiti ka Ida-Virumaa aasta tegijate hulka, tõusnud üheks esivõitlejaks selle eest, et rahapesuga maadlemise käigus teise äärmusesse  kiskunud pendlit loogilisse keskpaika nihutada. Küsitavalt ranged ja sageli arusaamatud nõuded kipuvad pidurdama majanduse arengut ja uute investeeringute tulekut. Tundub, et sellest on sel nädalal kõlanud avalduste põhjal hakanud aru saama ka võimulolevad poliitikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles