NÄDALA KUJU − Elmo Nüganen

Põhjarannik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Purul kasvanud ja Jõhvis koolis käinud Eesti viimaste aastakümnete ühe hinnatuma teatri- ja filmilavastaja Elmo Nüganeni eestvedamisel on sel nädalal Ida-Virumaal käinud usin filmitegu. 

Menukiks kujunenud Indrek Hargla kirjutatud apteeker Melchiori keskaegsetest krimkalugudest saab kolmeosaline film, mille arvestatav osa võtetest tehakse Narva linnuses, mis on filmi jaoks kohandatud 15. sajandi Tallinnaks, ja ka Purtse linnuses. 

Nüganen lisab apteeker Melchiori filmi tegemisega kindlust, et Ida-Virumaa on sobiv ja mitmekesine paik filmivõteteks jaoks. Selle filmi puhul pääsevad esile Ida-Virumaa "ajaloolised rekvisiidid". Aga siinses "vabaõhulaos" on võtta heas valikus ka loodus- ja tööstusmaastikke ning eri ajastute linnamiljööd. 

See vagu, mida Viru filmifondi eestvedajad on aastaid kündnud, muutub aina nähtavamaks ning peaks andma ka riigile rohkem julgust ja otsustavust panustada Ida-Virumaal ka suurema filmipaviljoni rajamisse ja filmivõteteks vajalike taustajõudude koolitamisse siinsetes õppeasutustes.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles