JUHTKIRI Keskerakonna jaoks ebamugav hetk

Põhjarannik
Copy
Martin Repinski.
Martin Repinski. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kuigi Jõhvis eelmisel nädalal toimunud võimupöörde orkestreerija Martin Repinski ütleb, et on oma tegevusele saanud inimestelt väga palju heakskiitu ja toetust, pole ta siiani neid toetajaid nimetanud. Küll aga on juba pikemat aega tema suhtes taunival seisukohal olnud Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonna juhatus nendest aegadest, kui ta Jõhvis vallavanem oli ning oma küsitavate sammudega ka üleriigilise meedia tähelepanu teenis. 

Aga Repinskit ei paista see morjendavat. Ta kinnitab, et erakonna juhtkond kiidab tema tegevuse heaks, sest Jõhvis on Keskerakond kindlalt võimul. Selle mööndusega küll, et uues koalitsioonis pole ühtegi Keskerakonna liiget, kuigi, tõsi, on olemas keskfraktsioon. Ainus erakonna liige praegu kuulub opositsiooni ning see on Roman Graf.

Keskerakonna juhtkond on siiani hoidunud Repinski tegevusele hinnangu andmisest, ehkki neil oleks põhjust muretseda erakonna maine pärast küll. Aga Repinski häält on jällegi hädasti tarvis riigikogus ning selle nimel ollakse valmis taluma ka sellist partei jaoks piinlikku olukorda, kus üks keskerakondlane korraldab parteikaaslase mahavõtmist vallajuhi kohalt. On ju tegemist sisuliselt erakonnakaaslasele umbusalduse avaldamisega, kuigi formaalselt Repinski Max Kauri vallavanema kohalt maha ei hääletanud. 

On üsna ennustatav, et kui Repinski Jõhvi poliitikasse volikogu esimehena naaseb, saab tema tegevus taas ohtralt tähelepanu, mis ei pruugi olla positiivne. Aga võib-olla see ongi eesmärk aasta enne kohalikke valimisi.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles