JUHTKIRI Jõhvi kuulsuse narrid

Põhjarannik
Copy
Tsirkuseetendus.
Tsirkuseetendus. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

"Päikese kiired kuldasivad puude latvasi nii et just nagu kullatud olivad ja linnud laulsivad puude latvades ja kui nad mitte ei oleks laulnud siis oleks seal kaunis vagane lugu olnud aga nad laulsivad ilusti ja see oli väga ilus kuulda kellel aega oli kuulda..." 

See eelmise sajandi alguses Jõhvis kohtuniku ametit pidanud kirjaniku Eduard Bornhöhe jutustuse "Kuulsuse narrid" tegelase Salomon Vesipruuli mõtteuidang iseloomustab hästi praegu Jõhvis võimul olevate tegelaste ponnistusi enda nimele au ja kuulsust koguda.

See, millise innu ja õhinaga püüavad nad praegu iga hinnaga panna iseendale kaela loorberipärgi iga Jõhvis aset leidnud positiivse muutuse eest, on narr ja halenaljakas.

Volikogu liige Allan Mänd, kelle enda juba 2013. aasta valimiste ajal antud lubadus rajada Jõhvi jäähall hakkab hallituskorraga kattuma, andis mõista, et tänu nende koalitsioonile saab Jõhvi IT-kolledži. "Kohe, kui saime teada, et sellise õppeasutuse loomine Narvas ei leidnud vajalikku kandepinda, otsustasime oma koalitsioonis, et Jõhvi sobib kolledži rajamiseks isegi rohkem kui Narva," teatas ta Jõhvi poliitika võtmefiguuri Nikolai Ossipenko häälekandjas, lisades, et kohalik hoiak IT-kolledži avamise puhul on positiivne, heatahtlik ja abistav. 

Mänd paneb ühte patta kaks täiesti erinevat asja. Rühm eraettevõtjaid kavandab juba aastaid Jõhvi erakätes olevasse endisesse sidemajja niinimetatud programmeerimise kaugõppekooli. See on tänuväärne tegu, aga sellel pole kohaliku omavalitsuse, ammugi praeguse võimukoalitsiooniga suurt midagi pistmist peale ehk viisakusvisiitide, millest saab pilte postitada.

See kool pole ka kuidagi seotud riigis võimul olevate erakondade poolt Narva plaanitud rahvusvahelise IT-kolledžiga, kus oleks kohapeal mitu tuhat õpilast ning mis annaks tugeva tõuke kogu piirkonna elule.

Keskerakond pani oma 2019. aasta valimisprogrammi kirja koguni sellise detaili, et see kolledž saab Paul Kerese nime. Riigikogusse valitud keskerakondlased Mihhail Stalnuhhin, Martin Repinski ja Dmitri Dmitrijev võiksid rääkida, mida konkreetset nad selle valimislubaduse täitmiseks on teinud. Samuti seda kavatsus toetanud erakonna Isamaa Ida-Virumaalt valitud parlamendisaadik Siim Kiisler tunnistas vähemalt ausalt, et see plaan on unustatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles