JUHTKIRI Milline võiks olla pidu katku ajal?

Põhjarannik
Copy
Jõulukuusk.
Jõulukuusk. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Koroonatülpimus on ilmselt meie ühiskonnas üha rohkem maad võtmas. Kui vaadelda Ida-Virumaad, siis võib öelda, et meie maakonna elanikele on olukord eriti karm. On ju detsembrikuu tegelikult traditsiooniliselt siinmail aasta kõige toimekam ning suurem rõõmu- ja pühadekuu aastas üldse. 

Ent tänavu on pandeemia kõik pea peale pööranud. Lisaks tervise- ja sellest tulenevatele igapäevamuredele on inimestelt ära võetud aasta kõige rõõmsam kuu, mida on eriti oodanud lapsed. Aga pidusid ei toimu, kõik meelelahutus- ja puhkeasutused on lukus, inimeste nägudel pole naeratusi, sest need on maskiga kaetud. 

Tänases Põhjarannikus kirjutame, kuidas omavalitsused on otsustanud ära jätta ka aastavahetuse ilutulestikud. Küllap on see mõistlik samm, arvestades, missuguse kiirusega on viirus meie maakonnas viimastel nädalatel levinud. 

Kui Kohtla-Järve linn otsustas siiski aastavahetuse ilutulestikud korraldada, siis usume, et küllap lähtusid võimud tõesti soovist elanikele sel raskel ajal veidi helgemat pühadeelamust pakkuda, mitte sellest, et ei tahetud pahandada oma valijaid, kuna kohalikud valimised on juba järgmisel sügisel. Igal juhul nimetab kohaliku päästekeskuse juht Ailar Holzmann seda populistlikuks otsuseks. Aga küllap leiab kindlasti ka osa linnaelanikke, et sellist pidu katku ajal korraldada ei tohiks.  

Kui politsei kardab, et nende pühade ajal võib kasvada oluliselt lähisuhtevägivald, siis küllap on neil kogemust ja teadmisi, et nii väita. Aga kindlasti pole see probleemiks enamikus peredes, kelle pandeemia vähemal või rohkemal määral kodudesse on naelutanud. Ja kui sellest viirusehädast üldse midagi positiivset leida võibki, siis seda, et ta on andnud võimaluse inimestel rohkem oma perega olla. Alles hiljuti oli suisa moodne öelda, et inimesed tahaks rohkem aega perele pühendada. Nüüd on see võimalus väga paljudel olemas.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles