NÄDALA KUJU − Robert Peets

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

See on omamoodi ime, et olukorras, kus koroonaviiruse tõttu on enamik kavandatud suuremaid üritusi tulnud ära jätta, said eelmisel nädalavahetusel ligemale tuhat suusatajat Pannjärvel osaleda Alutaguse maratoni sõitudes.

Tegu polnud ohte põlgava hulljulge ettevõtmisega. Nakatumisriskid olid põhjalikult läbi kaalutud ja täiendavate ettevaatusabinõudega maandatud nii palju kui võimalik. See oli hea näide, kuidas kohaneda praeguse nii-öelda uue normaalsusega, kus viiruseoht ei kao niipea, kuid reegleid järgides on võimalik siiski üritusi läbi viia ja aktiivse elu seiskumist vältida. 

Alutaguse maratoni peakorraldajal Robert Peetsil ja tema lähimatel abilistel on aastatega nii Eestist kui ka välismaalt nopitud priske pagas kogemusi, kuidas professionaalsel tasemel suuremaid rahvaspordisündmusi korraldada. Ta teab, kuidas tegutseda ka olukordades, kus lihtsam tee oleks loobumine. Nõnda kasvab nii korraldaja kui ka selle ürituse usaldusväärsus. Alutaguse suusamaratonist on aga saanud Ida-Virumaale hea maine üks püsikujundajaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles