NÄDALA KUJU − Hendrik Agur

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sel nädalal tuli Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur välja plaaniga hakata juba sellest sügisest gümnasistidele valikainena lennundust õpetama. Küllap mäletavad veel paljud, kuidas omal ajal koos keskkooli lõputunnistusega võis kaasa saada ka autojuhi, traktoristi, koka või mõne muu ameti paberid, kuna kooliajal tuli muu õppetöö kõrvalt ühel päeval nädalas käia õppekombinaatides mõnd elukutset omandamas. 

Agur, kes ise on juba paarkümmend aastat kirglik lennundushuviline ja saabub nii mõnigi kord Ida-Virumaale tööle väikelennukiga, püüab nüüd korraldada nõnda, et ka tema juhitava gümnaasiumi õpilaste seast lendurid või siis lennundusest huvituvad noored inimesed sirguksid. Lennundus on hästi tasustatud ala ja noortel, kes on gümnaasiumis juba põhiteadmised saanud, on huvi korral kindlasti lihtsam tulevikus seda ala edasi õppides edu saavutada. 

Aguri algatus on leidnud nii vaimustust kui ka irooniat. Kohtla-Järvel peaks olema vedanud, et siinset gümnaasiumi veab mees, kes mõtleb ja tegutseb julgemalt ja ebastandardsemalt, kui tavapärased vormid ja raamid ette joonistavad. Just see aitab elu edasi viia ja põnevamaks muuta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles