JUHTKIRI ⟩ Koolid raske valiku ees

Põhjarannik
Copy
Linnalaager toimub Narva Soldino gümnaasiumis
Linnalaager toimub Narva Soldino gümnaasiumis Foto: Erakogu

Nii nagu karta oli, on Ida-Virumaal, nagu ka üle Eesti, koroonasse nakatumise näitajad jõudsalt ülespoole rühkima hakanud. Kõige hullem on olukord Narvas, kus peamisteks nakkuse allikateks on kujunemas koolid. Aga sama probleem on mujalgi maakonnas.

Eile tegi terviseamet Kohtla-Järve linnavalitsusele ettepaneku saata distantsõppele kuni selle nädala lõpuni neli klassitäit Järve kooli õpilasi − selles koolis oli esmaspäevaks tuvastatud juba 21 nakatunud õpilast ja kaks õpetajat. Haigestumus levis nelja päeva jooksul.

Koolidel ei ole praegu lihtne, sest riik on kogu vastutuse neile pannud ja öelnud, et tegutsegu nad oma äranägemise järgi. Mingeid rangeid reegleid pole ning koolides kehtivad seetõttu erinevad turvameetmed. Näiteks Narva Soldino gümnaasiumi direktor ütleb tänases Põhjarannikus, et nemad rakendavad masstestimist, mida teistes koolides ei tehta, mistõttu ongi neil kõige rohkem nakkusjuhte. Kui nii on, siis tähendab see, et meie koolides võib vohada varjatud levik, millele jälile ei pruugi saada enne, kui nakkus seal juba laialdaselt ringi käib.

Praeguses olukorras pole aga koolidel lihtne otsuseid teha. Ühelt poolt tuleb nakkusriske minimeerida, teisalt aga on riik andnud üldise suunise koolid võimalikult avatuna hoida ning vältida laste uuesti distantsõppele saatmist. Õnneks on tulemas õppeaasta esimene koolivaheaeg, ent selleni on veel kaks nädalat − piisav aeg, et viirus jõuaks koolides palju kurja teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles