ÜKS KÜSIMUS ⟩ Kas te pole mõelnud volikogus rahu säilitamiseks tagasi astuda?

Põhjarannik
Copy
Vladimir Žavoronkov.
Vladimir Žavoronkov. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva volikogu esimehe Vladimir Žavoronkovi teravad, kriitilised ja puhuti süüdistavad väljaütlemised päädisid umbusaldushääletusega, mis aga piisava arvu toetajate puudumise tõttu läbi kukkus. Opositsiooni arvates takistavad Žavoronkovi tekitatavad pinged linnavõimude tööd.

Narva volikogu esimees VLADIMIR ŽAVORONKOV:

Ma kaalusin seda juba ammu enne umbusaldushääletust. Lihtsalt see reaalsus, millega mul on tulnud kokku puutuda, erineb väga kõvasti esialgsetest ettekujutustest. Ma kahtlustasin, et linn on raskes olukorras, kuid ei osanud aimata, kui sügav see kuristik tegelikult on ja milliste raskustega meil silmitsi tuleb seista. Kuid tagasi astuda pole mõtet − tuleb minna lõpuni. Väga lihtne on kõrvale astuda ja hakata neljaks aastaks kritikaaniks, kes näitab näpuga, kus midagi halvasti on. Palju raskem on võtta vastutus ja püüda olukorda lahendada.

Kriitikat minu radikaalsuse ja ebadiplomaatilisuse kohta pean ilmselt tunnistama, kuid radikaalsete meetmeteta me edasi ei liigu. Me oleme Narvas kakskümmend aastat vaikselt, rahulikult ja sujuvalt üha rohkem põhja vajunud ning minu meelest on aeg asju oma õigete nimedega nimetada. Mis puudutab minu teravaid väljaütlemisi, siis täielikult mul end muuta ei õnnestu ja ilma väga valusate muutusteta linnas ei saa me samuti läbi. Meie fraktsioon teab, et kui leidub inimene, kes kõigile asjahuvilistele minust paremini sobib, siis ei hakka ma oma toolist kinni hoidma. Minule on tähtsam meie kurss muutuste poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles