Kas nimetus parandab mainet?

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi läheb teisele katsele, et muuta ennast vallast linnaks. See näib uuele võimule olulise küsimusena ja paistab, et eelkõige on see tähtis praegusele volikogu esimehele Vallo Reimaale.

Me mäletame, kuidas kolm ja pool aastat tagasi hakkas sama asja ajama toonane vallavanem Martin Repinski. Siis seadus küll ei lubanud lihtsalt niisama omavalitsuse staatust muuta, ent toona paistis, et Repinski kasutab seda teemat pigem riigikogu valimiskampaania tegemiseks.

Nüüd on võim muutunud ja need, kes Repinski ajal olid opositsioonis ja tema tegevust, muu hulgas ka valla staatuse muutmiseks, kritiseerisid, on nüüd ise võimul. Reimaa räägib, et Jõhvit ei võeta maakonnakeskusena tõsiselt, kui ta on jätkuvalt vald, mitte linn.

Volikogu esimehe arvates parandaks see Jõhvi mainet ja annaks jumal, kui aitaks kaasa ka investeeringute tulekule, nagu loodetakse.

Aga me teame ka Otepää valda, mille keskust Otepää linna ei sega valla nimi sugugi. Nagu ka Eestimaa talvepealinna nimetuse kandmist.

Meie arvates parandavad Jõhvi mainet hoopis olulisemad asjad. Näiteks see, et tänavad poleks rämpsu täis, nagu pahatihti märkame, tänavad poleks auklikud ja majade fassaadid oleks korras. Rääkimata juba suurte arendusprojektide elluviimisest, mitte nendest loobumisest, nagu näiteks Jõhvi jalgpallihalli puhul tõsimeeli kaaluti.

Aga eks eelseisev rahvaküsitlus näitab, kui oluline see teema jõhvilastele on. Eelmises küsitluses osalemise protsent näitas, et ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles