NÄDALA KUJU ⟩ Mati Lilliallik

Põhjarannik
Copy
Mati Lilliallik.
Mati Lilliallik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Toilas koolis käinud Mati Lilliallik on näinud üle kümne aasta vaeva, et Ida-Virumaa mujal Eestis tuntumaks saaks. Eestis sadu rahvaspordiüritusi korraldanud mees hakkas 2011. aastal korraldama Narva energiajooksu ja sellest on saanud üks Ida-Virumaa silmapaistvamaid visiitkaarte.

Koroonapiirangute tõttu tuli kahel eelneval aastal see Ida-Virumaa suurim rahvaspordiüritus ära jätta, kuid läinud laupäeval oli kümnendal juubelijooksul taas ligemale neli tuhat spordihuvilist Narvas jooksmas ja kõndimas. Ühelt poolt on Lilliallik aidanud teha Ida-Virumaad tuntumaks ja toonud siia külalisi, aga samas innustanud ka idavirulasi rohkem aktiivsest eluviisist lugu pidama.

Ent Narva energiajooksu tänavuse viimase finišeerijaga ei saa Lillialliku toimetamised Ida-Virumaal sel aastal veel läbi. Eeloleval teisipäeval korraldab ta Jõhvi uuel staadionil enneolematult tugevatasemelise kergejõustikuõhtu. Jaanipäeval tulevad aga Maidlasse maailma paremikku kuuluvad kuulitõukajad, et lüüa kaasa Ida-Virumaalt pärit spordisangari Heino Lipu mälestusvõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles