JUHTKIRI ⟩ Üht Eesti suuremat linna ei saa niimoodi juhtida

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Üht Eesti suuremat linna Kohtla-Järvet on pärast viimaseid kohalikke valimisi juba rohkem kui pool aastat juhitud poliitilises mõttes skisofreeniliselt.

Pärast valimisi kirjutasid koalitsioonileppele alla sotside, Reformierakonna ning valimisliitude Restrart Kohtla-Järve ja Progress liidrid. Reformierakonna poolt allkirja pannud Vitali Borodin ja Progressi esindanud Maria Merkulova näitasid aga juba mõne päeva pärast vähimagi piinlikustundeta, et nende poolt allkirjaga kinnitatud sõna ei maksa midagi. Linnajuhtide valimisel lõid nad kampa hoopis Keskerakonnaga.

Samas jäi mingil põhjusel, millele ükski osapool pole senini andnud mõistuspärast selgitust, koalitsioonileping tegemata. Kohtla-Järve võim hakkas triivima, panemata kirja, millised on plaanid, eesmärgid ja tegevuskava. Lihtsalt suvaline hulpimine loksuvas vees, kus iga osapool on püüdnud oma huve nii palju kui võimalik välja mängida. Selline sihitu ja kompassita sõit lõppeski juba kevadel karide vastu põrutamisega.

See lõi lõhki Keskerakonna fraktsiooni, andes kinnitust juba enne valimisi levinud kuulujuttudele, et Keskerakonna valimisnimekirjas on mitmeid inimesi, kes on tegelikult ärimees Nikolai Ossipenko firmadega tihedalt seotud valimisliidu Progress "luurajad". Nüüd ongi osa neist hoidmas hääletustel kokku Progressi ja Reformierakonnaga, kellega on ühist meelt ja väärtusi leidmas valimisliit Restart Kohtla-Järve. Aga ka sel seltskonnal ei ole võim veel kindlalt pihus.

Hägune aeg Kohtla-Järve võimuladvikus kestab seni, kuni pole sõlmitud vettpidavat koalitsioonilepet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles