NÄDALA KUJU ⟩ Ljudmila Jantšenko

Põhjarannik
Copy
Ljudmila Jantšenko.
Ljudmila Jantšenko. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ljudmila Jantšenko manitses neljapäeva pärastlõunal Kohtla-Järve volikogus linna eelarvestrateegiat tutvustades, et saab aru, et saadikud tahavad olla väga head elanike vastu, kuid vaadata tuleks ka linna aina keerulisemaks muutuvat rahalist olukorda ning kõikvõimalikke uusi kulutusi tuleks väga põhjalikult kaaluda. Samas tuletas ta korduvalt meelde, et otsused tehakse juba temata.

Kui küsimused said otsa, pani ta dokumendid mapi vahele ja lahkus saalist. Reedel oli Jantšenkol viimane tööpäev linnavalitsuses, kus ta oli ametis alates 1996. aasta lõpust, mil tollal võimule tulnud Valeri Korb ta linna rahandust juhtima kutsus.

Ta oli linnapeade Korbi, Jüri Kollo, Hants Hindi, Jevgeni Solovjovi parem käsi. 2016. aasta sügisel, kui kohus oli Solovjovi ametlikult korruptandiks tunnistanud, asus ta ise linnapea kohale. Praegune linnapea Toomas Nael kutsus ta taas linna rahaasju ohjama. Aga see ei kestnud kaua.

Miks osa tema enda endisi mõttekaaslasi ta nüüd üle parda heitis, ei mõista ta isegi. Kuid ta on andnud vihje, et tema tagandamine tuleneb valimisliidust Progress, millega on tihedalt seotud kommunaalettevõtja Nikolai Ossipenko firmad, mis on omakorda olnud Kohtla-Järve linnavõimuga seotud peaaegu sama kaua kui ka Jantšenko ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles