NÄDALA KUJU ⟩ Tõnis Lukas

Põhjarannik
Copy
Tõnis Lukas.
Tõnis Lukas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas lõhkas selle nädala algul uudispommi, kui teatas õpetajate hüppelisest palgatõusust ning sellest, et Ida-Virumaal eesti keeles õpetavate pedagoogide puhul tuleb uus palk korrutada veel 1,5ga. Ehk siis ministri sõnul hakkab õpetaja meie maakonnas saama 3000 eurot palka.

Selline palgatõus ehmatas esiti kindlasti paljud õpetajad keeletuks ning osa neist ütleb, et nad ei usu seda enne, kui oma pangakontol sellist summat näevad.

Muidugi võib siin tekkida küsimus, kas tegemist ei ole õpetajate ebavõrdse kohtlemisega, kui ühe piirkonna pedagoogide töötasu on oluliselt suurem kui mujal. Töökoormus on ju õpetajatel kõrge üle Eesti, sest töötajaid koolides lihtsalt napib.

Ent Ida-Virumaal on õpetajate puudus veelgi suurem. Pealegi on olukord koolides kardinaalselt teistsugune seoses suure hulga venekeelsetest peredest pärit lastega, kelle puhul tuleb õpetajal veel rohkem pingutada.

Koolijuhid näevad riigi sellises sammus võimalust hüppeliseks paranemiseks. Kui tekib olukord, kus direktorid saavad tööle soovivate õpetajate seast valida, siis on see hea võimalus ka siinse hariduse kvaliteedi tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles