ÜKS KÜSIMUS Kas Ossipenko oli kapo agent?

Põhjarannik
Copy
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu liige ja endine siseminister Mart Helme andis esmaspäeval riigikogu kõnetoolist mõista, et praegu korruptsioonikahtlusega uurimise all olev Nikolai Ossipenko oli kaitsepolitsei agent. Uurimisega tegeleb praegu keskkriminaalpolitsei.

Riigikogu liige MART HELME:

Me kõik teadsime ju, et seal on korruptsioon, Narvas, Kohtla-Järvel, Jõhvis ja nii edasi. Ainuke, kes ei teadnud seda, oli kaitsepolitsei. Kui ma minister olin, siis ma võtsin selle asja teemaks. Ma nimetasin ka nimed, teiste hulgas seesama Ossipenko, kes praegu kohtu alla läheb ja sealt ilmselt pääseb. Öeldakse, et tal tervis nii paha juba, et selle mehega pole midagi teha. Ja siis öeldi, et oh ei, need on seal niisugused kohalikud väikesed poliitilised mängukesed. Ei, meil on asi kontrolli all. Ei ole seal midagi, asi kontrolli all.

Kindlasti on teil [kapol − toim.] asi kontrolli all, ma ei kahtlegi. Te teate täpselt, kes mida varastab, kes kellelt varastab, kes mis raha üle kandib. Ainult et need inimesed on teil konksu otsas ja te kasutate neid inimesi oma agentuurina. Sellepärast te ei puudutagi neid inimesi. Ja sellepärast see korruptsioon seal muudkui jätkub ja jätkub ja jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles