Rakvere teater tuleb Kohtla-Järvele lauluga

Põhjarannik
Copy
Rakvere teatri näitlejad astuvad oma lemmikviisidega  Kohtla-Järve kultuurikeskuse lavale esmaspäeval, 17. oktoobril.
Rakvere teatri näitlejad astuvad oma lemmikviisidega Kohtla-Järve kultuurikeskuse lavale esmaspäeval, 17. oktoobril. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teater astub esmaspäeva, 17. oktoobri õhtul Kohtla-Järve kultuurikeskuse lavale kontsertetendusega "Lihtsalt, rõõmuks", kus kuuleb näitlejate esituses poolteise tunni jooksul laule estraadiklassikast nüüdisajani.

Muusikalembesed näitlejad on publikule ettekandmiseks valinud välja oma lemmikviisid. Kõlavad lood Artur Rinne, Vaiko Epliku, Queeni, biitlite ja paljude teiste nii Eesti kui ka maailmakuulsate artistide repertuaarist. Rõõmsad ja lüürilised laulud viivad seiklema elu ja armastuse radadele.

Kontsertetendus "Lihtsalt, rõõmuks" räägib sõprusest, meeste ja naiste vahelistest suhetest, mõistmisest ja mittemõistmisest, koostegemise rõõmust. Laval on viis meest ja üks naine ning õhtu möödub vallatu koketeerimise saatel.

Üheks rühmatööna valminud lavastuse idee autoriks oli tänavu kevadel igavikuradadele läinud Rakvere teatri kauaaegne näitleja ja lavastaja Toomas Suuman. Paarkümmend pala sõeluti välja 140 seast. Iga lavastuses osalev näitleja võitles enda pakutud lugude eest.

Etenduses osalev näitleja Silja Miks on rääkinud, et seal ei ole tegelasi kui selliseid, seega pole ka pidevat süžeeliini, mis alguse ja lõpu ühtseks tervikuks seoks. "Tegu on pigem mõnusa õhtuga, milles on laulu, nalja ja vahest natuke romantikat. Miks mitte ka veidi melanhooliat," sõnas ta.

Ta lisas, et poolteise tunni jooksul näeb laval üht väga ägedat ja andekat kampa eesotsas Imre Õunapuuga. "Ta on multitalent: talle anna ükskõik mis pill kätte ja ta mängib seda perfektselt, lisaks laulab nagu ööbik. Samuti Madis Mäeorg, kes käsitseb vabalt nii trummi kui ka ukulelet, rääkimata imelisest lauluoskusest. Margus Grosnõi sarm nii lauldes kui ka kõneldes ei jäta külmaks mitte ühtegi naissoost teatrikülastajat. Vootele Ruusmaa on samuti mitmekülgselt andekas muusik ning suudab publiku oma esitusega lausa kiljuma panna. Ja loomulikult Teno Kongi, kes kõiki meie muusikalisi palu klaveril või mõnel puhkpillil virtuoosselt saadab. Ja kui nüüd küsida, et kuhu ma enda jätsin, siis mina olen pealkirjas "Lihtsalt, rõõmuks" see esimene pool: olen "lihtsalt" ilus ja teen natuke nalja. Eks ma laulan ka," rääkis Miks.

Lääne-Virumaa kultuuriajakirjanik Inna Grünfeldt on kogu etenduse olemuse võtnud tabavalt kokku mõne lausega: "Lauludest sündiv lugu on soe, pipar-pirtsakas, naljakas ja hämmastavalt peen. Trupp on mängu pannud kogu hinge − nii lustis kui ka süüvimises. Põiminud isepäised rütmid haaravaks tervikuks. Publik hingab lavastuse rütmis. Kuni kullast süda kaob igiomaks saanud suveöösse. Veel tahaks. Veel. Süda laulab. Koduteelgi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles