Segakoor HUIK! ja Eesti löökpillikvartett ühendavad Jõhvis jõud

Põhjarannik
Copy
Segakoor HUIK! on aastate jooksul osalenud edukalt mitmel kodumaisel ja välismaisel koorikonkursil.
Segakoor HUIK! on aastate jooksul osalenud edukalt mitmel kodumaisel ja välismaisel koorikonkursil. Foto: Erakogu

Segakoor HUIK! ja Eesti löökpillikvartett toovad neljapäeval, 17. novembril Jõhvi kontserdimajas publikuni tormilise löökpillide mürgli ja tundelise koorilaulu harmoonilise sümbioosi.

Kontserdil "Koshinski ja Jürjendal" kõlab Ameerika nüüdismuusikahelilooja Gene Koshinski kontsert marimbale, koorile ja löökpilliansamblile ning uudislooming kitarristi, helilooja ja produtsendi Robert Jürjendali sulest.

Segakoori HUIK! moodustasid 2009. aastal Vanalinna hariduskolleegiumi õpilased, kellest paljud laulsid koos gümnaasiumi kammerkooris. Praeguseks ühendab koor ligi neljakümmet noort lauljat erinevatelt elualadelt. Dirigent on sellest aastast Ode Pürg, kel on praegu käsil kooridirigeerimise magistriõpingud Eesti muusika- ja teatriakadeemias.

HUIK! on aastate jooksul osalenud edukalt mitmel kodumaisel ja välismaisel koorikonkursil. Näiteks võitis koor 2015. aastal XX Eesti segakooride võistulaulmisel "Tuljak" A-kategoorias esimese koha. Hiljutistest saavutustest on segakooril ette näidata teine koht Austria rahvusvahelisel koorikonkursil "Ave verum".

Segakoor on aastate jooksul koostööd teinud Pärnu linnaorkestri, Eesti riikliku sümfooniaorkestri ja Uue Tänava orkestriga ning toonud lavale Eino Tambergi, Ludwig van Beethoveni, Felix Mendelssohni jt heliloojate suurvorme.

Eesti löökpillikvartetti kuuluvad neli silmapaistvat Eesti löökpilliartisti: Karl Johann Lattikas, Lauri Metsvahi, Tiit Joamets ja Tanel-Eiko Novikov.
Eesti löökpillikvartetti kuuluvad neli silmapaistvat Eesti löökpilliartisti: Karl Johann Lattikas, Lauri Metsvahi, Tiit Joamets ja Tanel-Eiko Novikov. Foto: Erakogu

Kontsert "Koshinski ja Jürjendal" sünnib koostöös Eesti löökpillikvartetiga, kuhu kuuluvad neli silmapaistvat Eesti löökpilliartisti: Karl Johann Lattikas, Lauri Metsvahi, Tiit Joamets ja Tanel-Eiko Novikov.

Kvartett toob endaga kaasa värske energia, esitades kodupublikule visuaalselt kaasahaaravaid löökpillimuusika pärleid: virtuoossetest ja kiirerütmilistest jooksudest trummidel kaunilt pehmekõlaliste ja meditatiivsete helideni marimbal ja vibrafonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles