Elektriline või bensiinimootoriga oksapurustaja?

Kaup24
Copy
Foto: © Kaboompics.com via canva.com

Oksapurustajad kuluvad ära pea igasse suurde majapidamisse, kus on aed paljude puude ja põõsastega. Milline oksapurustaja valida, kas elektriline või bensiinimootoriga oksapurustaja? Ning lõpuks, milline kaubamärk on parim, kas tasub osta Rambo HC10 Lumag, Bosch AXT 22D või midagi hoopiski kolmandat?

Bensiinimootoriga oksapurustaja eelised ja puudused

Bensiinimootoriga oksapurustajad on võimsad ja need ei jää hätta ka jämedama ning tugevama oksa purustamisel. Tänu suurepärasele võimsusele sobib bensiinimootoriga oksapurustaja kõigile neile, kes soovivad purustada suuremas koguses jämedamat puitu. Lihtsa vaevaga saab purustatud kõik, mis on jäänud üle võsa lõikamisest või puuokste harvendamisest.

Teine suur eelis on asukoha sõltumatus. Selle all peame silmas seda, et bensiinimootoriga oksapurustaja saab liigutada just sinna kuhu vaja. Mugavamaks kasutamiseks võiks see olla seal, kuhu oled kõik oksad kokku kogunud. Elektrilist oksapurustajat kasutades tuleb aga arvestada sellega, et läheduses oleks pistik ja pikendusjuhe, et see vooluvõrku ühendada.

Küll aga ei tule kõik eelised niisama ja tulenevalt kõigest eelnevast on bensiinimootoriga oksapurustajad tunduvamalt suuremad ja raskemad kui elektrilised. Samuti teevad need palju müra.

Elektrilise oksapurustaja eelised ja puudused

Kui bensiinimootoriga oksapurustaja vajab töötamiseks bensiini, siis elektrilised mudelid tuleb lülitada vooluvõrku. Tuleb arvestada sellega, et kasutamiskohad võivad olla piiratud. Samal ajal on aga tegemist kergema ja kompaktsema seadmega, mis ei võta palju ruumi ja mida on käsitleda väga kerge. Äramärkimist tasub ka see, et töötamiseks ei kasutata bensiini, mille põlemisel erituvad õhku heitgaasid.

Arvestada tasub sellega, et elektriline seade ei ole nii võimas ja sobib pigem pehmema ja peenema puidu hakkimiseks. See ei ole aga takistuseks, kui sul polegi suuremat võimsust vaja.

Kaup24 ja Hansaposti valikutest saab osta nii elektrilised kui ka bensiinimootoriga oksapurustajad kui ka muud vajalikud seadmed sinu aeda, alates murutraktoritest kuni aiamööblini välja. Leia vajaminev aiatehnika ja -mööbel e-poest ja naudi poodlemist kodust lahkumata!

Muud vajalikud näitajad oksapurustaja ostmiseks

Ükskõik, milline on sinu valik, kas elektriline või bensiinimootoriga oksapurustaja, sobiva seadme valimiseks, tuleb lisaks sellele pöörata tähelepanu ka muudele näitajatele. Alljärgnevalt toome need sinu jaoks välja.

  1. Mahutavus. See on väga oluline näitaja, sest iseloomustab seda, kui paksu massi suudab seade korraga töödelda. Näitaja võib jääda järgmisse vahemikku: 30 - 100+ mm.

  2. Võimsus. Näitab, kui võimsa ja tõhusa seadmega on tegu. Bensiinimootoriga oksapurustaja on elektrilisest võimsam. Pea meeles ka seda, et mida võimsam on seade, seda rohkem kütust või elektrit see kulutab.

  3. Müratase. Enamik aiatehnika seadmeid teevad töötades müra. Uuri tootekirjeldusest, milline on välja valitud seadme müra ja eelista vaiksemaid seadmeid või kasuta kõrvaklappe suure müra summutamiseks.

Copy
Tagasi üles