NÄDALA KUJU Pippi Lotta Enok

Põhjarannik
Copy
Pippi Lotta Enok.
Pippi Lotta Enok. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi piiga Pippi Lotta Enok naelutas sel neljapäeval ja reedel suure hulga nii kodukandi inimesi kui kogu Eesti kergejõustikuhuvilisi jälgima oma medaliheitlust seitsmevõistluses Euroopa juunioride meistrivõistlustel Soomes. Ta ei vedanud oma poolehoidjaid alt.

Ta näitas pronksmedalivõiduga taas, et on noorusele vaatamata kogenud ja küps mitmevõistleja, kes suudab säilitada külma närvi ja ka keerulistes olukordades endast parima välja pigistada. Õnnestumiste korral elab aga oma emotsioonid siiralt ja teesklemata välja. Enam-vähem nagu ka kümnevõistluse olümpiavõitja Erki Nool, kes rahvasaadikuna käis aastaid tagasi Jõhvi koolis rääkimas, kuidas siia on vaja korralikku staadioni. Pippi Lotta oli just siis tegemas Hanno Kolli juhendamisel oma esimesi kergejõustikutrenne laguneval ja ebaühtlasel kummiplaatidega kaetud koolistaadionil.

Pippi Lotta Enok on maailma parematele lähenenud süsteemse järjekindlusega. Hanno Kolli sõnul on Enokit edasi viinud loomupärane auahnus, mis sunnib teda pingutama, taluma raskusi ja kannatusi. Ameerikasse õppima ja treenima mineku järel tulid alguses ka tagasilöögid, aga nüüdsest on ta uue keskkonnaga kohanenud ja tänavu on ta oma tulemustega rõõmustanud kõiki kergejõustikusõpru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles