JUHTKIRI Kohtla-Järve helgemate aegade otsinguil

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve linnavalitsuse hoone ja selle esine väljak.
Kohtla-Järve linnavalitsuse hoone ja selle esine väljak. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Terve nädala kestvate Kohtla-Järve linnapäevade sündmuste läbivaks ideeks on saanud, et Kohtla-Järve helgemad ajad on ees.

See kõlab küll loosunglikult, aga mitte õõnsalt, kui kuulata, millise eheda siirusega Kohtla-Järve energiline, särtsakas ja optimismist pakatav linnapea Virve Linder seda igal võimalusel kuulutab.

Linder on linnapeaks olemise lühikese aja jooksul suutnud võita Kohtla-Järvele üle Eesti positiivset tähelepanu ja püüdnud süstida lootust muutuste võimalikkusesse ka oma linnaelanike seas. Aastakümnete jooksul kujunenud standarditest erinev lähenemine linna juhtimisel on nii tuliseid poolehoidjaid võitnud kui ka umbusku tekitanud. Kui lähtuda kas või ühismeedias levivatest hinnangutest.

Ka see viis, kuidas on tähistatud linna sünnipäeva ja linna päevi, on uudne ja huvitav. Kui raha on eelarves palju, pole eriline kunst palgata tuntud artistid ja korraldada pidu. Aga rahakott, mille Linderi linnavalitsus on eelnevatelt päranduseks saanud, on auklik. Pealegi neist aukudest ilmuvad ühtelugu välja võlausaldajate käed, et võtta ära seegi, mis sinna kotti satub. Ajal, mil linnavalitsus koondab ja kärbib kulusid, mõjuks pillav pillerkaaritamine peona katku ajal. Aga saab väga hästi ka teistmoodi ja napi eelarvega ning põnevalt, on see nädal näidanud.

Optimism on igaks muutuseks ja uueks arenguks hädavajalik aine. See on kindlasti toeks ka Kohtla-Järve linnale helgema tulevikutee leidmisel. Aga sellele sisu leidmiseks peaks linnavalitsuse kõrval hakkama senisest rohkem panustama ka volikogu, mille paljud liikmed on pikki aastaid harjunud olema üksnes kummitempli rollis ja seisma suuresti vaid oma asutuse eest. Küllap oleks siis veelgi lihtsam kaasa tõmmata ka suuremal hulgal ettevõtjaid ja aktiivseid linnakodanikke ning tulemusteni jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles