TÄNAVAKÜSITLUS Millised tunded teid kooliaasta alguse eel valdavad?

Põhjarannik
Copy
Foto: Mailiis Ollino / Scanpix

1. septembril algab uus kooliaaasta.

Foto: Matti Kämärä

Nadja Chitanava, filoloog:

Ma pole koolis kunagi töötanud, kuid 1. september on alati pidupäev. Tütar lõpetas 4. klassi, muretsesime natuke ka − uued õpetajad... Kuid perekondlikel põhjustel sõidame ära Gruusiasse, kus õppeaasta algab 15. septembril. Oleme kooliks valmis. Tütar armastab õppida, seepärast ootame vaid positiivseid emotsioone.

Foto: Matti Kämärä

Valentina Makarova, pensionär:

Olen kogu oma elu koolis töötanud ja mulle on 1. september pidupäev. Paari päeva pärast algab lastel rutiin ja pedagoogidel töö. Õnnitlen kõiki tarkusepäeva puhul! Tänavu on esimene aasta, mil mina enam ei tööta, kuid närveerin endiselt − oma lastelaste pärast. Vene koole ootab ju ees üleminek eesti õppekeelele − kuidas see kõik olema hakkab? Lapsed peavad nüüd reformidega kohanema hakkama − hing valutab nende tuleviku ja hariduse pärast. Ma tunnen kõiki kooli probleeme seestpoolt ning pole saladus, et kooli tulevad ka hariduseta õpetajad.

Foto: Matti Kämärä

Natalja Fomitševa, meedik:

Mina lõpetasin kooli juba ammu, aga kui meenutada, siis tavaliselt valdavad sel päeval ärevad tunded − nii rõõm kui stress. Esimese klassi õpilastel algab elus uus etapp ning närveerivad nii lapsed kui nende vanemad. Aasta pärast läheb ka minu laps 1. klassi − võib-olla tulevad minulgi endised tunded tagasi. Aga kui oma kooliaastaid meenutada, siis kõik 1. septembri mälestused on üldiselt soojad.

Foto: Matti Kämärä

Svetlana Tsilius, pensionär:

Meeldivad tunded. Minule on see ikka olnud pidupäev: tahtsin alati kooli minna, siis tekkisid sõbrad ja õppida oli ka huvitav. Lapselapsed on mul juba suured, noorim läheb kooli järgmisel aastal. Tore on tänavail näha pidulikult riides lapsi, lilled peos.

Foto: Matti Kämärä

Fjodor Maksimenko, mehaanikainsener:

Eranditult meeldivad emotsioonid. See on suur pidupäev: üks poeg läheb esimesse, teine juba kuuendasse klassi. Närvi sees ei ole, oleme kooliaastaks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles