Eesti Ööjooks - Narva Talv 2023 medal väärtustab osalejate pingutust ja Narva ajalugu

Põhjarannik
Copy
Jooksu Narva Talv start ja finiš on Narva kesklinnas Astri keskuse juures.
Jooksu Narva Talv start ja finiš on Narva kesklinnas Astri keskuse juures. Foto: Anna Markova

Laupäeval, 2. detsembril kell 17.30 Narvas kolmandat korda startiv Eesti Ööjooks - Narva Talv toob jõulukuu alguses Euroopa Liidu piirilinna osalema ligi tuhat osalejat Eestist ja välismaalt.

Võrreldes varasemate aastatega on tänavuse jooksu stardiaeg minu tundi varasem, kell 17.30. Jooksu peakorraldaja Marko Tormi sõnul on see tingitud sellest, et kuna üle poole osalejatest tulevad Harjumaalt, siis on nende soov olnud, et start oleks varem, et nad jõuaksid pärast jooksu Narvas veel ka mõnes söögikohas keha kinnitada ja sama päeva sees koju jõuda. Jooksu atmosfääris ei muuda see midagi, sest ühtemoodi pime on nii poole kuue paiku kui kella üheksa ajal õhtul.

Marko Torm peab positiivseks, et kui tunamullu osales ligemale sada narvalast, siis mullu juba kolm korda rohkem. Narva ettevõte Garage 11 paneb rahalised eripreemiad välja kõige põnevamas kostüümis osalejale ja ka parimale narvalasest mees- ja naisjooksjale.

Eesti ööjooks "Narva talv"

* 2. detsembril Narvas

* Start ja finiš Astri keskuse juures (Tallinna mnt 41)

* Distantsid: 5 km ja 10 km

* Rada kulgeb Narva kesklinnas

* Stardi aeg: kell 17.30 (stardimaterjalide väljastamine lõpeb kell 16.30)

* Iga osaleja saab unikaalse medali ja toetajate kingikoti partnerite toodetega

* Registreerumine ja lisainfo: www.ööjooks.ee

Mõlemal kavas oleval distantsil premeeritakse talvisel ajal liikumisüritusega liitunuid ja finišijoone ületanuid kauni medaliga. 2023. aasta medali autor on Rakvere Loovuskeskuse juhataja ja disainer Jule Käen-Torm.

Läbi aastate kodumaiste jooksjate ja liikumisharrastajate lemmik medalite autor on Narva Ööjooksu medali loomisel jätkanud 2021. aastal võetud suunda, mille keskmeks on osaleja meelekindlus ja vastupidavus ning korralduspaiga ajalugu. Seda kõike lõvi motiivist lähtuvalt.
 

​Narva Talv 2023 üritusel osalejad saavad finišis kaela sellise medali.​​

Jule Käen-Torm

"Narva on soojade inimestega avastamist vääriv Eesti linn. Olen lähtunud talvisel ajal liikuma tulnute tunnustamisel sellest, et iga diivanilt tõusja on juba väikest viisi kangelane. Tugev tahtelt ja meelekindel. Narva lõvi motiiv on paljudele ajaloost tuttav ja mis võiks veel paremini neid talvise jooksja positiivseid ja võimsaid omadusi kokku võtta kui selle majesteetliku looma kujutis," kommenteerib inspiratsiooniallikaid kunstnik Jule Käen-Torm.
 
Medali tootmise protsessis on Ööjooksu meeskonnal traditsiooniliselt abis Medalimeister OÜ ja Eestis populaarse Ööjooksu jõudmine Narva linna on õnnestunud tänu Integratsiooni Sihtasutuse, Narva linna, Astri keskuse, Sportlandi ning paljude teiste toetajate panusele.
 
Eesti Ööjooks on 2011. aastast korraldatav liikumisharrastuse sündmus, toimumiskohtadega Rakveres, Tallinnas Ülemiste Citys ja Narvas. Talvine Ööjooksu formaat loodi korraldaja, Rakvere Maratoni klubi, poolt 2018. aastal EV 100. sünnipäevaks. Tollal osales sündmusel enam kui 3200 inimest.
 
 
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles