Paul Kerese mälestusturniiril osales ligi kolmkümmend malehuvilist

Põhjarannik
Copy
Paul Kerese mälestusele pühendatud kiirmaleturniiril osales eri vanuses malehuvilisi.
Paul Kerese mälestusele pühendatud kiirmaleturniiril osales eri vanuses malehuvilisi. Foto: Alar Tasa

6. jaanuaril peeti Narva-Jõesuus Olgina rahvamajas Paul Kerese mälestusturniir kiirmales. Võistluse läbiviimise aeg oli ajastatud suurmeistri sünnipäevale − Keres sündis Narvas 1916. aasta 7. jaanuaril.

Üritust korraldas Narva-Jõesuu linnavalitsus ning turniiril osaleda soovijaid oli algul rohkem kui vabu kohti, ent mitte kõik registreeritud sportlased ei tulnud kohale. Lõpptulemusena võttis malelaudade taga mõõtu 27 sportlast, neist kuus neiud ja naised.

Maleturniiri noorimad osalejad olid 2013. aastal sündinud Nika Istratova ja Ignat Filiptšuk, 1941. aastal sündinud Georgi Minanen aga oli selle turniiri auväärseimas eas maletaja.

Võistlus kestis neli tundi ning esikoht läks 6,5 punkti kogunud Deniss Andrijaškinile (sünd. 2005. a). 6 punktiga tuli teiseks Dmitri Vergun (1979) ja kolmas oli 5 punkti saanud Eduard Konovalkin (1973).

Kolmandat aastat järjest Kerese mälestusturniiril osalenud Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljin pidi seekord leppima vaid ühe võiduga. "Mingit tusameelt ma selle pärast ei tunne. Kogen noortelt suurmeistritelt lüüa saamisest vaid esteetilist naudingut," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles