Kas Kohtla-Järve peaks naaberomavalitsustega liituma?

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve linn.
Kohtla-Järve linn. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo tahaks Ida-Virumaa neli linna ja neli valda liita üheks omavalitsuseks.

Foto: Peeter Lilleväli

Anna Dubkova, meditsiinitöötaja:

Ei ole vaja, sest mida väiksem omavalitsus, seda rohkem tähelepanu ametnikud kohalikele probleemidele pööravad. Parem on nii nagu praegu − elasime oma linnakeses ja elame edasi.

Foto: Peeter Lilleväli

Natalja Berdnikova, arst:

See oleks hea: väheneb ametnike arv, valimised muutuvad läbipaistvamaks ja kandidaate on rohkem, sest meil kandideerivad ju kogu aeg pea ühed ja samad inimesed.

Foto: Peeter Lilleväli

Ülo Lippu, pensionär:

Ühendamisest on varemgi palju räägitud. Põhimõtteliselt toetan seda, sest kõik me oleme nagunii ühe piirkonna elanikud. Nõukogude ajal olid Kohtla-Järve ja Jõhvi koos, räägiti, et see oli NSV Liidus ainus koht, kus linna sees paiknes sovhoos: Järve ja Jõhvi vahel olid Kohtla-Järve sovhoosi põllud... Ma ei näe põhjust, miks ei võiks üldjuhtimise juurde naasta.

Foto: Peeter Lilleväli

Vladislav Rukin, ettevõtja:

Ei ole vaja, sest sõltumatus on alati parem. Meie võimud ei saa omavahelgi kokku lepitud ning on linna aastakümneid jaganud. Kujutate ette, mis juhtuks, kui mitu naaberomavalitsust ühineks?

Foto: Peeter Lilleväli

Ivan Karhanin, tudeng:

Põhimõtteliselt võiks ühendamine bürokraatiat vähendada, ent see tekitaks ka pinget: iga linnaosa hakkaks tekki enda peale kiskuma. Pikemas perspektiivis on see hea mõte, kuid praegu utoopiline − arvan, et erinevad huviisikud ei hakkaks koostööd tegema. Mingid Kohtla-Järve linnaosad võiks küll teistele omavalitsustele anda, näiteks liita Oru Toila vallaga − see oleks territoriaalselt õigustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles