Kool on avalik asutus

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mäetaguse põhikoolis on kordumas kahe ja poole aasta tagune stsenaarium, kus on asutud ametist kangutama kooli direktorit. Vahe on selles, et kui toonasele direktorile Tarmo Valgepeale avaldasid oma allkirjadega umbusaldust peamiselt lastevanemad, kes kogusid üle 200 allkirja, siis nüüd on direktori Ülle Tõnuristiga rahulolematuse initsiaatorid kooli õpetajad, kellest enamik on pöördumisele alla kirjutanud.

Omamoodi huvitav fakt on seegi, et kahe ja poole aasta taguste sündmuste ajal oli Mäetaguse vallavalitsus eesotsas Aivar Survaga direktor Valgepea poolel, erinevalt volikogust, kes kõrvaldas Valgepea ka vallavalitsuse liikme kohalt.

Kahe juhtumi erinevus seisneb ka selles, et kui Valgepea kangutamise loos rääkisid pooled väga avalikult ja avameelselt probleemidest ning nende lahendamise teedest, siis Tõnuristi juhtumis on asjaosalistel suud lukus. Küllap on siin oma osa vallavalitsuse positsioonis − antakse mõista, et vallavõim peab asja lahendama. Aga need, kes protestiaktsiooni algatasid, peaksid julgema oma allkirju avalikult põhjendada, sest mis väärtusi nad vastasel juhul lastele koolis õpetavad?

Põhjarannikule teadaolevalt on vastuseis koolis tekkinud suhtlemise pinnal. Aga asjaosalistel tasuks siiski meeles pidada, et kool ei ole mingi erafirma ja seal tekkivad probleemid ei ole ärisaladus. Avalikkusel ja lastevanematel eelkõige on õigus teada, mis toimub haridusasutuses, kuhu nad oma lapse usaldavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles