Uue vallavalitsuse väljakutsed

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Jõhvi volikogus toimunud totaalne võimuvahetus oli kahtlemata maakonnakeskuse jaoks märgilise tähendusega, sest võimu juurde said ärimees Nikolai Ossipenko kontrolli all olevad jõud, ja seda senise koalitsiooni endiste partnerite toel.

Sotside nimekirjas volikokku saanud kolmik kannab nüüd nime K.Õ.V.A, kuid nende etteheidetest senistele võimudele on keeruline midagi selget välja lugeda. Pealegi pole umbusaldajad ei enne ega ka pärast eilset volikogu istungit öelnud, mis on nende plaan ja kuidas Jõhvi elu juhtima hakatakse. Uue vallavanema seisukohad oma tulevase tegevuse kohta jäid samuti üsna üldiseks.

Eilse õhtuga lahkus koos valla juhtkonnaga ka oluline osa infost ning nii-öelda niidiotstest, mis on seotud mitmesuguste projektide ja hangetega. See saab olema uuele vallavalitsusele tõeline proovikivi nüüd, mil algamas on suvepuhkuste, aga ka ehituste aeg.

Ja muidugi on peatähtis see, missuguseks tegelikult muutub uue võimu valitsemisstiil ja kas hirmud, et naaberlinnas Kohtla-Järvel aastaid valitsenud võtted nüüd ka Jõhvis rakendust leiavad, on õigustatud. Mõistetav on ka jõhvilaste mure selle pärast, mida nüüd, võimu vahetudes, toob vallale ees ootav haldusreform. Uus vallavanem ütles eile küll, et tema näeb, et Jõhvi peab jääma keskuseks, millega ühinevad ümberkaudsed vallad. Ent volikogu võib otsustada teisiti ja liita Jõhvi Kohtla-Järvega, et kindlustada ja edendada edaspidi ühe poliitilise jõu ainuvõimu.

Aga kui rääkida positiivsest, siis eile Jõhvis toimunu näitab, et siin on veel demokraatia säilinud. Erinevalt mõnestki teisest omavalitsusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles