Bermuda mehe värav lumises Kuressaares

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekvaatori lähedalt Kariibi mere äärest pärit Dante Leverock võis Kuressaares tema jaoks harjumatule kliimale vaatamata tõelist rõõmu tunda: Eesti meistriliigas on tal juba avamängu järel kirjas nii võit kui värav.

ALLAN MEHIK
Ekvaatori lähedalt Kariibi mere äärest pärit Dante Leverock võis Kuressaares tema jaoks harjumatule kliimale vaatamata tõelist rõõmu tunda: Eesti meistriliigas on tal juba avamängu järel kirjas nii võit kui värav. ALLAN MEHIK Foto: Põhjarannik

Sel talvel Narva Transiga liitunud Bermuda koondise keskkaitsja Dante Leverocki hooaeg uues klubis algas mälestusväärselt: pakaselises Kuressaares toimunud meistriliiga esimeses mängus lõi ta värava ja Ida-Viru meeskond purustas saarlased 5:0.

Kui ülejäänud kaheksat meistriliiga meeskonda otsustas jalgpalliliit säästa ja määras nende mängud tuppa ehk Lilleküla sisehalli, siis Saaremaa märtsi alguse merelist kliimat arvati õues vuti mängimiseks sobilikuks.

Et Trans ise on sisehalli puudumise tõttu hooajaks valmistumisel treeninud põhiliselt talveilmas, poleks tohtinud sealsed olud sugugi kohutada, olgugi et peatreener Adjam Kuzjajev kurjustas mõned päevad enne kohtumist jalgpalliliiduga nii varase hooaja pärast, tuues võrdluseks, et isegi tema kodumaal lõunamaises Tadžikistanis algavad mängud hiljem.

Narva ülemvõim

Kuressaares oli mängupäeval neli kraadi külma, kuid taevas säras päike. Kunstkattega jalgpalliväljakut ümbritsesid kõrged lumevallid, mis olid tekkinud palliplatsi puhastamisest. Sadakond vutihuvilist platsi ääres oli paksudes vammustes.

Viieaastase pausi järel taas meistriliigasse pääsenud Kuressaare meeskonna jaoks jagus ilusat aega 19 minutit. Siis niitis nende kapten Elari Valmas trahvikastis maha värava poole sööstnud Viktor Plotnikovi. Kohtunik näitas käega penaltipunkti suunas ja tõmbas seejärel taskust välja punase kaardi.

Narvalasi tabas korraks ehmatus, kui nende Venemaa leegionär Dmitri Prošin penalti vastu posti lajatas, ent ärapõrganud pallile sai esimesena jaole Plotnikov, kes selle kümnelt meetrilt väravasse saatis. Juba mõned minutid hiljem sai Trans teist korda penaltit lüüa. Sedakorda läks lööma Levadiast Narva naasnud Svjatoslav Jakovlev ega eksinud.

Transi tase peab amatööridest koosnevast Kuressaare omast niigi üle olema, enamuses mängides ei tekkinud selles aga vähimatki kahtlust. Teisel poolajal lõi Plotnikov ka oma teise värava ning jala sai uues klubis valgeks ka Infonetist Narva üle tulnud noor ründaja Eduard Golovljov, kel esiliigas noorusele vaatamata kirjas juba sada väravat. Transi särgis pääses ta vahetusest platsile 71. minutil ja juba 16 minutit hiljem oli tal värav kirjas.

Kaljuga tuleb kõva mäng

Üks tähelepanuväärsemaid väravaid sündis aga enne seda 69. minutil. Transi pikakasvuline keskkaitsja, Bermuda koondise mängija Dante Leverock oskas nurgalöögijärgses segaduses vastaste värava ees kõige paremini positsiooni valida ja sai segamatult palli mõnelt meetrilt väravasse lükata.

Märksa tõsisem katsumus seisab Transil ees aga eeloleval laupäeval kell 16, kui minnakse kodusel Fama staadionil vastamisi mulluse pronksi Nõmme Kaljuga, kes tegi avavoorus skooriga 7:0 pihuks ja põrmuks Pärnu Vapruse. Kalju värvides avas juba esimeses mängus oma väravakonto mullu Sillamäe Kalevi eest enim väravaid löönud Aleksandr Volkov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles